Zomerse salade van watermeloen en feta

♫ Hot town, summer in the city ♫

Een tijdje geleden kocht ik voor mijn jarige vriendinnetje Mous een flesje muntolie van Nudo. Bij Stach. Een geweldige delicatessenwinkel voor de lekkerste dingen en leuke cadeautjes. Mous houdt net als ik ontzettend van koken, dus een aparte olijfolie is bij haar aan het goede adres.

Ze stuurde me al een paar keer enthousiast berichtjes dat ze weer iets lekkers met deze muntolie had gemaakt en toen ze me deze foto van haar watermeloensalade doorstuurde dacht ik: “perfect voor Cato & Co.” Want met dit weer is een zomerse salade altijd lekker. Ideaal ook om mee te nemen naar het park voor bij een picknick. Lekker muziekje erbij -vooral deze in de versie van Joe Cocker met zijn zwoele stem- en je Hot town, summer in the city is compleet. Dus ik vroeg haar het heerlijk simpele recept en dat deel ik nu maar al te graag hier!

Frisse zomersalade met watermeloen en feta (recept van Mous)

Ingrediënten

– 1/2 kleine watermeloen, in blokjes
– 1/2 komkommer, in blokjes
– 50 gr feta, in blokjes
– blaadjes van 2 takjes munt, fijn gehakt
– 2 eetl muntolie (zelf maken of kant-en-klaar van bijvoorbeeld Nudo dus)
– peper en zout

Bereiding

Doe de stukjes watermeloen, komkommer en feta in een kom. Voeg de muntolie en fijngesneden blaadjes munt toe en roer voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Heb je nou geen muntolie, no stress. Gebruik dan goede olijfolie en voeg een beetje extra blaadjes verse munt toe.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *