Zelf limonade maken

♫ Put the lime in the coconut and drink it all up ♫

Zelfgemaakte limonade is echt zo lekker op een warme dag. En het leuke is, het is super easy om te maken! Echt niet nodig om kant-en-klare limonadesiroop te kopen waar ook nog eens veel suiker in zit. Ga gewoon lekker zelf aan de slag en maak hem precies zoals jij hem lekker vindt.

Ik geef je hieronder een basisrecept waar je volop mee kunt variëren. Ik maak het zelf bijvoorbeeld de ene keer met een beetje suiker, dan weer met honing of agavesiroop. Maar net waar ik zin in heb en in huis heb. Ik maak het ook weleens met kokoswater in plaats van water. Heel fris en tropisch wordt het dan. En het is ook super lekker om er verse munt of tijm in te doen. Op de foto zie je het met verse munt. Je kunt hem zelf trouwens zo zoet of zuur maken als je wilt. Ik houd zelf heel erg van zuur; extra lekker fris in de zomer. Op dit recept voor 1 liter limonade doe ik bijvoorbeeld maar twee theelepels suiker.

En eigenlijk moet ik dit recept limoenade noemen, want limonade komt van het Engelse lemonade en die is officieel gemaakt van citroen. Kan dus ook, maar ik vind het het lekkerste met limoen. :)

Muziekje erbij? De Baha Men ken je nog wel van ‘Who Let The Dogs Out’ of niet? Ze hebben ook deze grappige cover van een nummer uit de jaren 70 gemaakt. 

Homemade limonade (voor 1 liter)

Ingrediënten

– 1 L water
– 7 limoenen
– suiker naar smaak (of dus honing, agavesiroop of andere zoetstof)
– extra smaakmakers als verse munt of tijm

Bereiding

Pers de limoenen uit in, doe het sap in een kan en voeg de suiker toe. Roer even door zodat de suiker oplost. Vul de kan dan met het water en voeg eventueel nog wat takjes verse munt of tijm toe. Doe er tot slot lekker veel ijsblokjes bij en klaar ben je!

Je kunt deze homemade limonade zonder kruiden prima een week in de ijskast bewaren. Met kruiden zou ik het niet langer dan twee dagen doen. Ze worden dan bruin en geven heel veel smaak af.

Enjoy!
X Cato

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *