Yes! Ik ben de winnende Bilder & De Clercq gastchef!

And I need to go on and on and on and on… I am the champion my friends!

Wow. Ik ben trots. Want ik heb gisteravond de Bilder & De Clercq gastchef competitie gewonnen!! Ik wilde vandaag eigenlijk een recept voor chai spiced pecan-rozijn cookies plaatsen maar dat moet heel even wachten want ik ben echt APETROTS! Anderhalve week geleden zag ik heel toevallig op Facebook deze oproep voorbijkomen om mee te doen aan de gastchef competitie van Bilder & De Clercq. Nou, een briljant recept waar heel Amsterdam van mocht (w)eten had ik zeker wel dus ik heb diezelfde avond meteen een mailtje gestuurd. Een paar dagen later werd ik gebeld dat ik een van de 3 finalisten was, dat mijn recept sowieso in de winkels kwam te liggen en of ik zondag in de winkel op de Ceintuurbaan mijn gerecht voor de jury wilde koken. Natúúrlijk wilde ik dat!

Hieronder vind je mijn verslag. De chefs Bernadette en Mischa van Bilder & De Clercq hebben op hun eigen website ook een heel leuk verslag van de competitie geplaatst dat je hier kunt lezen.

Gisteravond was het dan zo ver. Met alle ingrediënten voor mijn harissa kip met lauwwarme linzensalade fietste ik naar de Ceintuurbaan waar ik hartelijk werd ontvangen door Rogier en Diederik van Bilder & De Clercq en de chefs Bernadette en Mischa. De andere twee finalisten kwamen er ook aan. Er bleken ruim 50 inzendingen te zijn geweest! Mooie pluim voor Bilder & De Clercq dat ze zoveel enthousiaste fans hebben en extra tof dat wij met z’n drieen uitgekozen zijn! Na een gezellig praatje begonnen we met koken. Met z’n allen hebben we de drie gerechtjes geproefd. Mijne kende ik natuurlijk al maar de andere twee gerechten waren ook super lekker en wat startte als een competitie draaide uit op een heel gezellig diner aan de lange tafel in de winkel. We hebben er een driegangenmenu (wat zeg ik, viergangen!) van gemaakt haha. Als ‘entree’ de heerlijke pasta met verse avocadopesto van Fidan, mijn harissa kip als ‘tussengerecht’, de Thaise omelet met kipgehakt van Kevin (ook al zo lekker!) als ‘center piece’ en als sluitstuk hebben we ook nog allemaal gezellig ons vorkje geprikt in heerlijke stukken homemade taart die ze in de winkel verkopen.

Wat een topavond was het! En toen de jury vervolgens in beraad ging en vertelde dat ik de winnaar was kon ie natuurlijk al helemaal niet meer stuk! Had ik al gezegd dat ik trots ben? Mijn recept ligt gewoon binnenkort in de Bilder & De Clercq winkels! Hoe cool is dat?! En als kers op de taart kreeg ik ook nog deze supertoffe collector’s item houten plank van B&DC en een fles heerlijke Brut! Man, they couldn’t have made this girl happier!

image

Binnenkort gaan de chefs van Bilder & De Clercq onze gerechten nog een keer maken en geheel in eigen stijl op de foto zetten en er een eigen B&DC receptkaartje van maken. Waar ik op kom te staan! Met foto! Zo leuk!!!! Uiteraard laat ik het weten als ie in de winkels ligt. Allemaal kopen dan hè! Een kleine sneak peek dan alvast van hoe het er uit zag? OK, komt ie! En na die tijd zal ik het recept ook op mijn blog plaatsen. Beloofd!

image

X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *