Vlog #FoodiesOnFire: Instock

♫ Foodies On Fire, your food is our only desire, Foodies On Fire, ’cause we need your food ♫

Instock: het restaurant tegen voedselverspilling in Amsterdam Oost is er nu permanent!

Eerst hadden ze een pop-up restaurant, maar een tijdje geleden is Instock permanent geopend. Zo leuk! Het #FoodiesOnFire kwartet ging hier eten en hoe dat was zie je in het filmpje hierboven.

Instock kookt met left over eten van Albert Heijn en is nu 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. Per dag maken de koks allerlei lekkers met ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. De producten zijn natuurlijk nog wel houdbaar, maar voldoen niet meer aan de eisen om in de supermarkt verkocht te worden. Op deze manier gaat Instock op een hele creatieve en -zo ondervonden wij zelf- hele lekkere manier de strijd tegen voedselverspilling aan.

De ‘oogst van de dag’ is dus iedere keer anders en varieert van vlees, vis, groenten en brood tot meer houdbare producten als bloem en rijst. En niet alleen de oogst is van Albert Heijn, je komt er ook in het interieur verschillende dingen van tegen. De serveersters en koks komen enthousiast aan je tafel vertellen wat er die dag gekookt is, de sfeer is relaxed en na het proeven van alles kan ik niet anders zeggen dan dat het eten ook echt verrassend lekker is. Instock aardbeien toetje

Wij kregen die avond zalmtartaar met komkommer, radijs, een schuimende saus en heerlijke mayonaise. Daarna groene curry bitterballen van half-om-half gehakt met rijst, seroendeng e
n atjar, en als toetje een (mislukte volgens de kok maar daar merkte niks van) muffin-crumble met aardbeien
en hangop. Heel leuk hoe ze elke keer nieuwe, verrassende, maar toch restaurantwaardige gerechten weten te maken met alles dat er binnen komt. En extra leuk is dat je er ook kunt borrelen en ze er events gaan organiseren. Fingers crossed dat ze dan die groene curry bitterballen weer serveren want manmanman wat waren die lekker!

Zeker een aanrader dus!

Restaurant Instock
Adres: Czaar Peterstraat 21, Amsterdam
www.instock.nl