Tartaar van tonijn en watermeloen

♫ La vita e bella… ♫

Samen met een groep vriendinnen organiseren we al een aantal jaar dinertjes: Wie Is De Chef. Al is die naam eigenlijk heel vreemd, want we weten van tevoren al bij wie we gaan eten… Omdat de groep best groot is en we al waren begonnen toen we nog in (studenten)huizen met niet al te uitgebreide keukens woonden, koken we in duo’s. Voorafgaand aan een nieuw seizoen worden er lekker old school lootjes getrokken om te bepalen wie met wie kookt. Iedereen is vrij om te maken wat ze willen, maar het is wel de bedoeling dat het een beeeetje culinair is en echt een x-aantal-gangendiner wordt. Zo zijn er al ontzettend veel lekkere gerechten, heerlijke wijnen en bovenal hele gezellige avonden de revue gepasseerd. Met onze drukke levens tegenwoordig (werk, babies, je kent het wel..) komt het er niet meer zo heel vaak maar een paar weken geleden hadden we weer een heerlijke zomerse Wie Is De Chef avond.

Dit recept voor tonijntartaar met watermeloen was voor het eerst geproefd op vakantie in Italië door één van de chefs. En lekker dat het was! Het zoutige van de tonijn, op smaak gebracht met peperige bieslook en friszure limoen combineert heel goed met het lichtzoetige van de watermeloen. Echt van dat typische Italiaanse eten: puur in al zijn eenvoud met simpele, maar o zo smaakvolle verse ingrediënten, wat olijfolie, kruiden en uiteraard met liefde bereid. Ik had een mooie foto van het bordje gemaakt en vond het een erg leuk recept om te delen.

Muziekje erbij? Wat brengt je beter in Italiaanse sferen dan de muziek uit de film La Vita e Bella. Ik vind de opbouw in dit nummer met de piano, dan de prachtige vioolklanken en vervolgens die jazzy drums erbij prachtig. En dan ook nog die accordeon voor een zwoel zomeravondgevoel. Si, la vita e bella…

Tartaar van tonijn en watermeloen (voor 4 personen)

Ingrediënten

– 200 gr verse tonijn
– 150 gr watermeloen, zonder schil
– paar takjes bieslook, fijngehakt
– 1/2 limoen
– muntolie (hier lees je hoe je dat kunt maken)
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding

Haal de pitjes uit de watermeloen en snijd deze in hele kleine blokjes. Meng hier een paar druppels muntolie door. (Geen zin om muntolie te maken? Je kunt ook 2 à 3 blaadjes munt heel fijn snijden en dit met een beetje olijfolie door de watermeloen mengen. Let op dat de munt niet gaat overheersen!) Snijd de tonijn in kleine blokjes en meng er de fijngehakte bieslook en limoenrasp door. Breng op smaak met olijfolie, een paar druppels limoensap en verse peper en zout.

Maak de borden mooi op, bijvoorbeeld met een uitsteekring. Verdeel per bord 1/4 van de watermeloen in de ring en druk aan. Verdeel dan 1/4 van de tonijntartaar erover en druk lichtjes aan. Garneer met een takje munt.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T