Tartaar sandwich met Italiaanse groenten

♫ I will be gone, I’m getting into my dreams, I’ve listened to what they told me about how it’s going to be ♫

Toen ik begin dit jaar deze blog schreef met een recept van Pup en aankondigde dat ik in Cato & Co. vaker recepten van vrienden ging plaatsen, had ik eigenlijk bedacht dat ik dit één keer paar maand zou gaan doen. Nu zitten we inmiddels in mei en is het er tot nu toe niet meer van gekomen. Komt vooral omdat men vooral vaak bij mij eet. Ik heb namelijk altijd wel wat in huis en ik vind het gewoon tof om te koken. Of omdat ze heerlijke recepten uit een kookboek hadden gemaakt en dit dan niet hún recepten zijn. En juist hún eigen lekkere recepten zijn leuk om te delen hier. Maar laatst was ik bij Mercedes, had zij deze mega lekkere tartaar sandwich gemaakt en stelde ik voor om deze op mijn blog te plaatsen. Vond ze een heel leuk idee, dus eindelijk is er een tweede recept in de categorie Cato & Co.!

Mercedes is een hele goede vriendin van mij, die minstens net zoveel van zingen houdt als ik. We doen dit dan ook continu als we samen zijn en die zangles op maandag? Ja, die doe ik dus ook met haar! Daarom op deze maandag een ode aan Mercedes met haar recept. En aan haar prachtige stem en het plezier (in zingen) dat we altijd samen hebben.

Het nummer bij het recept deze keer is I’ll Be Gone van Krezip. Eén van onze favorieten die we al jaren samen zingen. Sterker nog, onze vriendschap en gezamenlijke liefde voor zingen is hier mee begonnen. Dus het muziekje hierboven past perfect en in plaats van het originele nummer van Krezip hebben we onszelf maar even snel opgenomen tijdens het koken. Lang leve de Dictafoon op een iPhone!

Over koken gesproken, dit kan Mercedes ook heel goed en vindt ze erg leuk om te doen. Altijd is het dus hartstikke lekker wat ze me voorschotelt maar deze tartaar sandwich was echt mega lekker! Een volkoren ciabatta broodje met een lik heks’n kaas, een perfect medium-rare Duits biefstukje met gesmolten kaas erbovenop, gebakken Italiaanse groenten erbij en om het af te maken lekker wat sla en tomaatjes. Echt zo’n broodje waar je meteen je tanden in wilt zetten. Perfect voor met je vrienden en dus perfect voor Cato & Co.

Tartaar sandwich met Italiaanse groenten – recept van Mercedes (voor 2 personen)

Ingrediënten

– 2 kleine volkoren ciabatta’s
– 2 Duitse biefstukjes (of rundertartaartjes)
– 2 eetl heks’nkaas
– paar plakjes kaas
– 100 gr gesneden gemengde groenten (paprika, tomaat, prei, courgette en uien, bijv deze groentemix van Albert Heijn)
– sla en tomaatjes
– verse peper en zout

Bereiding

Bak de groenten in een beetje olijfolie tot ze gaar maar nog wel knapperig zijn en zet even apart. Bak dan het Duitse biefstukje een paar minuten aan elke kant tot deze van binnen nog rosé is en leg de laatste minuut de plakjes kaas er op om te laten smelten. Smeer de ciabatta’s in met de heks’nkaas, beleg ze met de sla, gehalveerde tomaatjes en de gebakken groenten. Snijd de tartaartjes in plakjes en leg deze op de broodjes. Draai er wat verse peper en zout over. Kijk hoe lekker dat er uit ziet!

image

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *