Tapenade met verse tomaat

♫ Come together, right now, over me ♫

Borrels, dinertjes en feestjes. En dan met allemaal gezellige mensen om me heen. Ik houd ervan. En ze zelf organiseren vind ik een feest. Vooral omdat dat betekent dat ik allemaal lekkere hapjes kan maken. Want hoe makkelijk het ook kan met allerlei heerlijke dingen die je overal kunt kopen, ik vind het vooral leuk om zoveel mogelijk zelf te maken. En weer eens te experimenteren met een nieuw soort hapje, soep, kruidenboter of een zelfgemaakt tapenade.

Deze tapenade met verse tomaat was echt heerlijk en het was heel leuk om te ontdekken dat je tapenade ook goed met verse tomaten kon maken in plaats van zongedroogde tomaat. Werd ie alleen maar extra lekker smeuïg van zonder dat er heel veel olie in moest. De kappertjes erin gaven een lekker zoutige smaak en het lente-uitje gaf hem wat extra pit. En de walnoten gaven een lekker knapperig en nootachtig accent. Lekker zelfgemaakt en toch heel simpel want je doet alles samen in de keukenmachine.

Come together, right now. In de versie van Michael Jackson zoals hier bij het recept, is mijn favoriet. Dus laat die gasten maar samenkomen op je feestje! :)

Tapenade met verse tomaat

Ingrediënten

– 45 gr zwarte olijven
– 30 gr kappertjes
– 1 teen knoflook
– 1 lente-ui
– 10 cherrytomaatjes
– 10 walnoten
– 2 eetl olijfolie
– 15 gr peterselie (zonder steeltjes)
– verse peper

Nodig: keukenmachine

Bereiding

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak ze vervolgens grof samen met de olijven, kappertjes, lente-ui, knoflook en peterselie. Hak de walnoten in kleinere stukken. Doe alle ingrediënten samen met de olijfolie in de keukenmachine en laat een paar keer draaien tot je een samenhangende massa hebt. Laat naar eigen inzicht nog een paar keer draaien als je een gladdere tapenade wilt. Breng op smaak met verse peper. Heerlijk met vers gebakken donker brood.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *