Spinaziesalade met geitenkaas en gegrilde champignons & courgette

Het ‘koetjes-en-kalfjes’ gehalte is hoog maar wát een heerlijk weer zeg! Te lekker om lang te bloggen dus ik houd het kort en zeg alleen: ik ga nu de tuin in met deze zomerse salade. Hope you have similar great outdoor eating plans! Anders is m’n motto naar jullie: beter goed dit recept gejat dan slecht gedaan.

Spinaziesalade met geitenkaas en gegrilde champignons & courgette (2 personen)

Ingrediënten
– 60 gram quinoa
– 100 gram zachte geitenkaas
– 100 gram verse (baby) spinazie
– 250 gram champignons in vieren
– 1 Courgette in plakjes
– 1 teentje Knoflook in vieren
– 1 Rode ui in halve ringen
– pompoenpitten

Dressing: sap van halve citroen, 1 eetl olijfolie, paar takjes fijngesneden verse dragon, 1 theel honing en 1 eetl kwark.

Bereiding
Kook de quinoa beetgaar (ong 12 min). Fruit de ui en doe de knoflook erbij als de uien glazig zijn (laat deze niet aanbranden!). Bak of grill de champignons en courgette tot ze knapperig en bijtgaar zijn. Kruid met peper en zout. Voeg alle ingrediënten samen in een slakom en meng met de dressing. Kruimel als laatste de geitenkaas erover en strooi de pompoenpitten eroverheen.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *