Spicy spaghetti met ansjovis, kappertjes en zeebaars

Good friends, good pasta

Wát een week! En vooral wát een zon! Al m’n goede besparingsvoornemens en gevulde ijskast ten spijt heb ik deze week bijna elke avond heerlijk in de zon op het terras gegeten. ‘Ok, nog één drankje dan.’ ‘Heb jij honger? We kunnen anders wel wat borrelhappen bestellen?’ ‘Ja, aardige serveerster, we zijn er uit, doe toch maar wat te eten…’

Maar woensdag nam ik het heft in eigen hand en nodigde ik een vriendin uit om te eten. En even later smste een ander of ze ook kon aanhaken. Túúrlijk! Ik maakte deze simpele maar o-zo-lekkere pasta met een stukje zeebaars erbij. Met m’n nieuw aangeschafte dienblad hop naar beneden in de tuin. Wat een feestje! En daarna? Ja toen zijn we toch nog maar even een drankje op het terras gaan doen…

Spicy spaghetti met ansjovis, kappertjes en zeebaars (2 personen)

Ingrediënten
– 120 gr verse dunne spaghetti
– zeebaarsfilet (met vel)
– 1 blikje ansjovis in olie
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1/2 potje kappertjes
– 1 handvol platte peterselie, fijngehakt
– 2 eetl crème fraîche
– chili olie
– verse zwarte peper

Bereiding
Kook de spaghetti al dente. Kruid de zeebaars met peper en zout. Doe wat chiliolie in een wok en laat de ansjovisfilets hierin zachtjes smelten. Voeg de rode ui toe en fruit deze mee. Bak ondertussen de zeebaars in een andere pan. Eerst de velkant tot deze knapperig is en dan nog even kort aan de andere kant doorgaren. Voeg de kappertjes en crème fraîche toe aan de ui en ansjovis en roer dit even door. Haal de pan van het vuur en voeg tot slot de gekookte spaghetti en peterselie toe. Serveer de pasta op een groot bord, leg de zeebaars erbovenop en maak af met een beetje verse peterselie en eventueel nog wat ansjovisfilets.

Ik had er een frisse salade bij met rucola en kerstomaatjes met balsamicovinaigrette maar hier kun je natuurlijk volop variëren. Als je maar een beetje in Italiaanse sferen blijft.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *