Spaghetti met serrano salami, tomaten en dragonpesto

Een tijdje geleden kwam er een vriendin eten en op het laatste moment sloot er ook nog een tweede aan. Ik had voor ons tweeën lekker slibtongetjes gekocht maar omdat ik geen derde stukje vis had en slibtong delen wel erg lullig vond, werd het improviseren geslagen! Ik had van een borrel in het weekend nog deze heerlijke dragonpesto en een halve serrano salami over en daar is onderstaand receptje mee geboren! Ik vind het altijd zo leuk als er een nieuw succesje ontstaat met wat ingrediënten die je nog in huis hebt want de combinatie van dragon met de serranosalami was echt super lekker! Maar als je nou niet zo van het improviseren bent is dit natuurlijk ook gewoon een goed gerecht om speciaal alle ingrediënten voor in huis te halen. :) Alles is prima verkrijgbaar bij de supermarkt, alleen de dragonpesto natuurlijk niet. Maar deze zou je ook wel kunnen vervangen voor groene of zelfs rode pesto uit een potje want dit combineert ook goed met alle andere smaken. Het wordt dan natuurlijk een beetje anders maar ongetwijfeld ook heel lekker. Kun je toch nog een beetje improviseren! ;)

Spaghetti met serrano salami, tomaten en dragonpesto (voor 2-3 personen)

Ingrediënten

– 125 gr serranosalami (gekocht bij AH, deze is het)
– 2 grote tomaten
– 4 bosuitjes, in grove ringen
– 3 eetl dragonpesto (recept)
– 6 groene asperges
– 125 gr (volkoren)spaghetti
– 2 eidooiers
– olijfolie, peper en zout

Bereiding

Kook de pasta zoals op de verpakking. Snijd de serrano salami in halve maantjes en bak deze in een wok even zachtjes aan in wat olijfolie. Doe vervolgens de bosuitjes erbij en fruit deze eventjes mee. Snijd de harde onderkant van de asperges en snijd ze dan in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer ze even kort in kokend water, spoel ze af met koud water en voeg ze toe aan de wok salami en bosui. Snijd de tomaten in blokjes, voeg deze samen met de dragonpesto ook toe aan de wok, roer alles even door en zet dan het vuur uit.. Giet de pasta af, bewaar een klein beetje kookvocht en doe de pasta weer terug in de pan. Roer dan de eidooiers samen met het kookvocht erdoor en schep even goed door zodat de eidoorers garen door de hitte van de pasta en het kookvocht. Schep tot slot de pasta door de groenten en salami en breng op smaak met verse zwarte peper en eventueel wat parmezaanse kaas.

Enjoy!
X Cato

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *