Spaghetti & meatballs met lamsgehakt en aubergine

 ♫ I can show you the world. Shining, shimmering, splendid. Tell me, princess, now when did you last let your heart decide? ♫

Spaghetti & meatballs. Wie vindt dat nou niet lekker? Kinderen, burgers, buitenlui, iedereen maak je hier blij mee. Ik heb al heel veel varianten op deze klassieker gemaakt maar deze vond ik echt enorm de moeite waard om te delen. De gehaktballetjes in deze versie hebben namelijk een zoetige, beetje Arabische touch door de dadels en de munt (en ik had spontaan jeugdsentiment naar het liedje van Aladdin en zijn perzisch toverkleed ;) ) en samen met het rokerige van de aubergine in de tomatensaus was dit echt heel erg lekker!

Spaghetti & meatballs met lamsgehakt en aubergine (voor 2-3 personen)

Ingrediënten

– 200 gr (volkoren) spaghetti
– 200 gr lamsgehakt
– 4 dadels (liefst medjoul dadels, maar andere grote en zachte dadels kunnen ook)
– handje walnoten, fijngehakt
– 1 takje munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
– 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt
– 3 lente-uitjes, 1 in hele dunne ringen en 2 in grove ringen
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, grof gehakt
– 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
– olijfolie, peper en zout

Bereiding

Meng het lamsgehakt in een kom samen met de dadels, walnoten, munt, rozemarijn, dunne ringetjes lente-ui en wat peper en zout. De medjoul dadels kun je goed door je vingers ‘wrijven’ zodat ze geplet worden, de andere dadels kun je het beste even in kleine stukjes snijden. Vorm hiervan kleine balletjes en bak deze even rondom bruin in een koekenpan. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart. Bak ondertussen de aubergine in een beetje olijfolie totdat deze goudbruin zijn en zet deze ook even apart. Kook de pasta volgens de verpakking. Fruit het sjalotje samen met de grove lente-uitjes glazig, voeg de knoflook toe en bak even mee en voeg vervolgens de aubergine toe. Doe de gepelde tomaten erbij in de pan en plet de tomaten een beetje met een pollepel. Voeg de gehaktballetjes toe en laat alles even een paar minuten pruttelen totdat de balletjes gaar zijn. Breng op smaak met verse peper en eventueel wat extra zout en serveer met wat verse munt.

Enjoy!
X Cato

2 Comments

  • Liesje says:

    Wooehoeee dit ziet er echt geweldig uit. Ik ga straks lekker boodschapjes doen en direct aan de slag met het gerecht. Het resultaat volgt nog!!!

Comments are closed.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T