Skinny Caesar salad met makreel

♫ You might as well get it while you can, babe ’cause you know you ain’t getting any younger… are you? ♫

Caesar salad is echt zo’n crowd pleaser. Een salade die zelfs mannen lekker vinden omdat er zo’n lekkere romige dressing over de Romaine sla gaat en dat ook nog eens in een flinke hoeveelheid. Je kunt er ongelooflijk mee variëren maar het originele recept is met ansjovis, croutons, ei en parmezaanse kaas.

Nadeel is, er zit heel veel mayonaise in de dressing dus daar gaat je gezonde idee met een salade. Ik probeer zelf altijd lichtere versies van gerechten te maken die minstens zo lekker smaken. Zo is dit recept voor skinny Caesar salad ook ontstaan en kwark in combinatie met witte wijnazijn blijkt een hele goede vervanger voor mayonaise. Omdat ik geen ansjovis in huis had maar nog wel een blikje makreelfilets heb ik dat gebruikt. Dat bleek zo’n lekkere ontdekking te zijn! Ik vind het met ansjovis heel lekker door het zoute vissige smaakje. Makreel heeft dit ook maar dan in mindere mate en voegt een lekker rokerig smaakje toe. Heerlijk!

Muziekje erbij? Younger van Seinabo Sey vind een prachtig nummer. Die donkere, orgelachtige tonen, haar rauwe stem en die lichte drums die er op een gegeven moment in komen, maken het gevoel ervan compleet. De songtekst erbij vertelt mij over een hele mooie reis. Eentje die mij persoonlijk raakt en ook wel een beetje te maken heeft met de skinny versie van de dressing in deze salade. En het is gewoon een lekker deuntje dat goed past bij het druilerige zomerweer.

Skinny Caesar Salad met makreel (voor 4 personen)

Ingrediënten

– 1 krop Romaine sla
– Parmezaanse kaas
– 5 blikjes (85 gr) makreelfilets in olijfolie (bijvoorbeeld deze)
– 4 eetl magere kwark
– 2 eetl witte wijnazijn
– sap van 1/2 citroen
– 1 teentje knoflook, geperst
– peper en zout

Bereiding

Was de sla en snijd in grove stukken. Pureer de makreel uit 1 blikje filets (incl. een beetje olie) samen met de witte wijnazijn, citroensap, kwark en de knoflook met een staafmixer. Breng op smaak met flink veel zwarte peper en een snufje zout. Hussel de makreeldressing door de sla. Leg de sla op een bord en garneer met de Parmezaanse kaas en stukjes makreelfilet. Voeg er bijvoorbeeld nog croutons en ei aan toe voor een meer gevulde versie.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T