Salade met pompoen, boerenkool en roquefort met appel-azijndressing

♫ Ik zeg weet je wat het is Willem, ik voel me sexy als ik dans! ♫

Ik typ dit op 30 april. Koninginnedag. En ook al is dat tegenwoordig officieel Koningsdag en op 27 april, toch blijft deze dag voor mij Koninginnedag. Daarom blijven we vandaag nog even in oranje sferen met deze salade met pompoen!

Afgelopen maandag was het echt weer een feest. Wat hou ik van het oranjefestijn in Amsterdam. De grachten, de bootjes, de uitzinnig blije mensen, alles oranje. Zo ontzettend leuk. Echt, van mij mag het elke maand Koningsdag zijn. Willem, Max, kunnen jullie daar niet voor zorgen #kijktheellief? Als ik kijk naar hoe jullie je vermaakten en dansten op Nielson’s Sexy Als Ik Dans, heb ik zo het idee dat jullie dit ook best een maandelijks terugkerend item willen maken. Nou, komt goed uit dan! Ik teken de petitie. Sowieso!

Die Sexy Als Ik Dans trouwens vind ik zo’n heerlijk, vrolijk en zomers nummertje. En van dansen word ik ook nog eens vrolijk. Én voel ik me zeker sexy. Dus met de herinnering aan een fantastische Koningsdag 2015, waarop ik uitbundig heb staan dansen én waarop the whole Royal family zichtbaar genietend ook aan het dansen was op Nielson’s nummertje past dit liedje perfect bij dit recept. Vooral toen hij heel grappig Willem én Maxima aansprak tijdens het zingen door “Weet je wat het is, Willem?” vóór het refrein toe te voegen. (Helaas lukte het me niet om het filmpje waarin Nielson optreedt op Koningsdag bovenaan toe te voegen in deze post, maar je kunt hem hier op de website van De Telegraaf zien.)

Ik vond het zo goed passen zelfs, dat ik het zelf ook een stukje gezongen heb in mijn keuken. En niet zomaar een stukje, nee precies dát stukje dat Nielson aan Willem en Max richtte ======================>>>

Het nummer past trouwens ook uitermate goed bij dit recept door het zomerse sfeertje. Deze salade met pompoen is namelijk heerlijk fris, lekker contrast tussen zoet, zuur, bitter en zout door de appel, de azijn, boerenkool en de Roquefort en met een lekkere crunch van de bleekselderij én de pompoenpitten. Een echte chef zou trots op me zijn, want al die aspecten maken een gerecht een goed gerecht. #hebikvanhorenzeggen. ;)

Salade met pompoen, boerenkool en roquefort met appel-azijndressing

Ingrediënten

– 75 gr gemengde salade (ik had jonge bladsla met rucola)
– 50 gr gesneden boerenkool
– 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
– 200 gr pompoen, in stukjes (heel handig deze van AH)
– 100 gr Roquefort, in kleine stukjes
– 50 gr pompoenpitten

Voor de dressing:
– 1 eetl witte wijnazijn
– 1 eet balsamicoazijn
– 3 eet olijfolie
– 1/2 appel
– verse peper en zout

Bereiding

Kook de pom­poen in wa­ter ge­du­ren­de 10-15 mi­nu­ten tot deze beetgaar is en giet de pom­poen af. Doe voor de dressing de azijn en de olijfolie in een kommetje. Schil de appel en snijd in stukjes van 1 x 1 cm. Doe deze dan in een knoflookpers en knijp de appel uit boven het kommetje. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de salade in een grote kom en strooi hier de boerenkool en de stukjes bleekselderij overheen. Leg hier ook de stukjes gekookte pompoen bovenop. Maak af met de roquefort en de pompoenpitten en druppel de dressing eroverheen. Lekker met brood en (kruiden)boter.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *