Salade met geroosterde aardbeien en venkel

♫ Summertime and the living is easy ♫

Ik ben gek op salades. Vooral in de zomer en dan hoeft er van mij ook helemaal niet veel in. Gewoon een beetje sla, lekkere dressing, wat noten, ei  of kaas en ik ben al helemaal gelukkig. Nu het kouder begint te worden, krijg ik weer zin in meer gevuld eten. Deze salade is een variant op mijn favoriet van deze zomer en heeft precies die vulling die voor this time of the year perfect is. Hij blijft wel lekker licht en fris, maar krijgt een hele subtiele zoete toevoeging door de geroosterde aardbeien en wordt net wat vullender door de noten en de feta. Super lekker!

Omdat ik nog helemaal geen afscheid wil nemen van de zomer én ‘the living’ nog steeds erg ‘easy’ is met dit recept, had ik het heerlijke nummer Summertime bij het maken ervan in mijn hoofd. Als er iets zwoele zomeravonden zegt, is het dit nummer wel. Laat die summertime nog maar even duren!

Salade met geroosterde aardbeien en venkel

Ingrediënten

– 1 venkel
– 250 gr aardbeien, gehalveerd
– 75 gr rucola
– 3 lente-uitjes, in dunne ringen
– 50 gr walnoten, grof gehakt
– 100 gr feta, in blokjes
– handvol peterselie, grof gehakt
– blaadjes van 5 takjes munt, grof gehakt
– sap van 1 citroen
– 4 eetl olijfolie
– verse peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220℃. Was de venkel, snijd hem doormidden, verwijder de onderkant en snijd er dan plakken van ongeveer 5mm van. In een ovenschaal, meng de venkel met de gehalveerde aardbeien, vers gemalen peper en een scheutje olijfolie. Grill de venkel en aardbeien voor zo’n 2o minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen het citroensap met 4 eetl olijfolie en voeg de ringetjes lente-ui toe. Breng op smaak met zout en peper en laat dit zo’n 10 minuten staan zodat de lente-ui wat zachter wordt.

Doe de rucola samen met de munt en peterselie in een ruime kom. Voeg de lente-ui dressing toe en schep alles rustig om. Leg hier de feta, walnoten en gegrilde venkel en aardbeien bovenop.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *