Salade met gegrilde venkel, frambozen en geitenkaas

Zaterdag = markt. Dinertje = nieuwe probeersels. Plus een lekkere weekendsalade.

Het begon allemaal gisterochtend waar ik op de bank zat te brainstormen over de gerechtjes die ik wilde maken want het was weer zaterdag dus dat betekende een tripje naar de markt. Dit keer extra leuk want behalve allerlei inkopen voor mezelf heb ik deze week twee dinertjes en dat betekent dat ik weer allerlei nieuwe receptideeën ga uittesten! Eenmaal op de markt aangekomen is zoals gewoonlijk het merendeel van die ideeën overboord gegooid want dan zie ik weer allerlei groenten en vis liggen en borrelt er spontaan een ander plan op.. Anyway, mijn ijskast zit weer propvol, het toetje voor vanavond al gemaakt, de inktvis alvast in de marinade gezet en daarna ging ik als een speer de stad in want toen WONNEN WE VAN COSTA RICA!!! Kleine detour haha maar ik kon het niet laten om nog even te melden. Hóe spannend was het zeg!

Om de verrassing nog niet al te veel te verpesten voor de eters vanavond ga ik nog niet alles verklappen, maar er staat in ieder geval als voorgerecht een twist op deze pulpo op het menu, maak ik kip met harissa en staat er een interessant probeersel op te stijven in mijn ijskast van limoen, gember en kokos. Ben heel benieuwd naar deze exotische smaken in combinatie met koffie die er ook in verwerkt zit!

Donderdag maak ik een voorgerechtje van venkelcarpaccio met grapefruit en witvis (kies donderdag welke als ik het vers koop), wordt het hoofdgerecht eend met een arabisch tintje en het toetje gin&tonic taart! (die ik al een keertje keer gemaakt heb met dit als resultaat).

Om nog even af te sluiten, een recept van een lekkere en simpele salade. Heerlijk voor je lazy sunday maar ook perfect doordeweeks. Ik at deze vrijdag met een vriendin en gisteren dienden de leftovers samen met wat nieuwe marktinkopen als het perfecte finger food vanaf de bank.

Salade met geitenkaas, venkel en frambozen (2 personen)

Ingrediënten
– 100gr gemengde sla met rucola
– 1 venkel, in plakken gesneden
– 100gr zachtegeitenkaas
– 50gr frambozen
– 2 takjes munt, fijngesneden
– 1 handvol peterselie, fijngesneden
– 1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
– 1 eetl pompoenpitten

Enige dat je hoeft te doen is de venkel even in dunne plakken te snijden en kort te roerbakken op hoog vuur in wat olie en peper en zout want voor de rest is het gewoon een kwestie van alles bij elkaar en een dressing maken van macadamiaolie, truffelbalsamicoazijn en peper en zout. Niet de meest standaard olie en azijn (en het kan ook prima met gewone olijfolie en balsamico) maar wel echt een aanrader om dit soort dingen in huis te hebben want hiermee maak je ieder gerechtje in no time nóg specialer! Een lekker broodje met smeersels erbij en klaar ben je! De macadamiaolie heb ik uit Australië meegenomen maar kun je hier in NL ook gewoon kopen en hier een fotootje van het etiket van de truffelbalsamicoazijn, te koop bij winkels als Oil&Vinegar.

20140706 Salade venkel, geitenkaas, framboos 2

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *