Video|Foodspot: Ron Gastrobar Oriental

♫ Foodies On Fire, your food is our only desire, Foodies On Fire, ’cause we need your food ♫

Ron Gastrobar Oriental: waanzinnig lekker Chinees eten in een trendy sfeer bij het Leidseplein.

#FoodiesOnFire

Een paar maanden geleden leerde ik op de Culi Bloggers Drink Rebecca van MyTravelBoektje.com en Susam van BySam.nl kennen. Foodie partner in crime Marjolein van BuurKookt.com (je weet wel, die van ons Restaurant Day avontuur) was er ook bij en het was een briljante avond. We spraken af om snel een keer met z’n vieren een nieuw restaurantje uit te proberen.

Maanden gingen er overheen en na hilarische Facebook Messenger groepsgesprekken was het afgelopen dinsdag dan eindelijk zo ver. Het Fabulous Blogger Foursome sprak af bij het nieuwe Aziatische zusje van Ron Gastrobar: Ron Gastrobar Oriental. En we gingen er niet zomaar eten, nee we maakten er ook een heuse VLOG van (een VLOG is een video blog pap en mam ;) ). Welkom bij de eerste aflevering van #FoodiesOnFire! Ik kreeg meteen een jingle in mijn hoofd, zie de quote hierboven. Op de melodie van Relight My Fire en ja die hoor je inderdaad aan het begin van het filmpje hierboven! :)

Ron Gastrobar Oriental

Na het succes van Ron Gastrobar aan de Sophialaan vond Ron Blaauw ‘dat er in Amsterdam een Chinees restaurant miste met én een goede keuken én de goede sfeer’. Dus opende hij 1 juni Ron Gastrobar Oriental waar voorheen de oude Lola’s zat.

Bij binnenkomst waren we meteen onder de indruk. Het restaurant is echt super stijlvol ingericht met allemaal houten accenten en een donkere, moderne mix van goud en zwarte kleuren. Bij binnenkomst valt de coole muurschildering van een geisha direct op en word je begroet door de gastvrouw die op haar desk kaartjes met teksten als ‘DUCK YEAH’, ‘DIMME SUM’ en ‘WOKKING LEKKER’ heeft liggen. Aan de rechterkant is een grote bar die uitstraalt dat hier ook zeker lekkere cocktails worden geschonken. Ik vind het nu al leuk.

VLOG

Wij vallen natuurlijk meteen op omdat we al filmend en joelend de tent binnen komen lopen. iPhone, selfie stick, alles is paraat. We zijn natuurlijk alle vier bloggers maar geen van ons heeft eerder een VLOG van een restaurant review gemaakt, dus het is even zoeken hoe we dit doen. We worden naar een tafeltje op de eerste verdieping gebracht en maken echt van alles een filmpje. ‘Oh shit, deze is fout opnieuw opnieuw.’ ‘Ja hij moet landscape ja, is alles goed in beeld zo?’ ‘Ja joh dat editten we wel.’ Tuuuurlijk, dat editten we wel. Lees: ik. En jeetje dat was nog best wel een klusje zo op de zondagmiddag. Maar, het was wel cool om te doen en het smaakte naar meer!

In het filmpje kun je volledig zien hoe waanzinnig lekker het eten was (die Peking eend! goddelijk want de eendenborstfilet is hier nog rosé, en dan dat toetje met Ron’s Kinder Ei, dulce de leche, een limoen-mandarijn granita en een soort cruesli van pinda.. niet normaal lekker!) en vooral hoe mega gezellig het was. Dit was de eerste aflevering van #FoodiesOnFire maar we zitten nu al te broeden op het vervolg stay tuned!

Het hele fotoverslag van de avond kun je lezen op de blog van My Travel Boektje.

Adres: Kerkstraat 23, Amsterdam
Website: www.rongastrobaroriental.com