Rode bietensoep met paprika en komijn

♫ All we’re chasing is the sunset, got my mind on you ♫

Ja ja, het is weer maandag en dus tijd voor soep. Deze bietensoep met komijn had ik een tijdje geleden ook al gemaakt, maar toen vergeten een foto te maken. Dit keer was het weer een soep die ik snel voor mijn zangles gemaakt heb en omdat ik ook nog een paprika had liggen, ging die er ook doorheen. Gaf een hele lekkere extra smaak aan de bietensoep dus het is maar goed dat ik vorige keer geen foto had want nu is het recept verbeterd.

Deze soep is heerlijk kruidig, zoetig van de biet, de paprika én de rode ui, een klein beetje pittig door het rode pepertje en heeft een beetje een Arabische touch door het gebruik van de komijn. En de kokosmelk brengt alle smaken bij elkaar en maakt hem net een beetje romig. Heerlijk!

Het gaf me ook echt een zongevoel en door de mooie rode kleur van de soep moest ik denken aan een zon die onder gaat, wat meteen het chille nummer van Robin Schulz in mijn hoofd bracht. Ik stelde me helemaal voor hoe ik deze soep at aan het strand, met mijn blote voeten in het zand en de warmte van de avondzon die langzaam in de zee zakte. Welk gevoel krijg jij bij het recept van deze soep?

Rode bietensoep met paprika en komijn

Ingrediënten

– 2 kleine rode uien, gesnipperd
– 400 gr gekookte biet, in stukjes
– 1 rode paprika, in stukjes
– 1 rood pepertje, in ringetjes (zaadjes er uit als je niet te pittig wilt)
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tl komijnpoeder (djinten)
– 750 ml kippenbouillon
– 50 gr santen (kokosmelk)

Nodig: staafmixer

Bereiding

Fruit de ui met het komijnpoeder in e

en soeppan glazig in een beetje olijfolie. Doe de knoflook, het rode pepertje en de paprika erbij en fruit even mee. Voeg de bietjes en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat dit zon’n 15 minuten koken en pureer met een staafmixer. Voeg tot slot de santen toe en laat dit al roerend oplossen in de soep.

Enjoy!

X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *