Simpele Pekingeend rolletjes met Conimex Wok Paste

♫ There are nine million Peking Ducks in Beijing ♫

Deze bofkont was laatst uitgenodigd op lanceringsevent van de nieuwe Conimex Wok Paste waar ik eerder al dit stuk over schreef. Natuurlijk kregen we ook de verschillende Wok Paste specerijenpasta’s mee naar huis en we mochten wat ingrediënten voor erbij shoppen in Toko Dun Yong. We maakten iets heerlijks met Pekingeend die ze in Dun Yong ook uit de vriezer verkopen, dus die nam ik maar al te graag mee om er een eigen recept mee te maken: deze Pekingeend rolletjes van Aziatische omelet! Over de muziek bij deze blog: ik mag hopen dat er geen 9 million Peking Ducks in Beijing zijn, maar dit nummer van Katie Melua kwam wel direct in mijn hoofd bij dit recept.

Ik ben gek op Pekingeend. Die zoete marinade van maltosesiroop, dat dunne knapperige velletje. Jumm!! Pekingeend wordt traditionally in een rolletje geserveerd. In een speciaal pekingeend pannenkoekje – een flinterdun flensje van tarwebloem met zout en sesamolie, ook wel Mandarijn pannenkoekje genoemd. In het rolletje gaan ook dun gesneden reepjes lente-ui en komkommer en vaak wordt het pannenkoekje ingesmeerd met de heerlijke zoete, kruidige hoisinsaus. En dan zo hop uit het vuistje opeten maar. Zó lekker!

In dit recept heb ik in plaats van pekingeend pannenkoekjes een omelet gemaakt met de Conimex Wok Paste Five Spices & Black Bean voor een extra Aziatische touch. Hierdoor krijg je een hele lekkere zoetkruidige omelet, die perfect als rol dient. Super simpel en een heerlijke twist aan de standaard pekingeend rolletjes van pannenkoekjes. DUCK YEAH!

Speaking of Duck Yeah, ik was een paar weken geleden met mijn 3 favo mede-bloggers bij Ron Gastrobar Oriental waar ik echt de ALLERlekkerste Pekingeend óóit heb gegeten. Pekingeend krijg je normaal volledig doorgegaard, maar bij Ron maken ze hem zo dat de eendenborst nog heerlijk rosé en dus sappig en mals is, maar het vel is nog steeds crispy. Giga lekker dus echt dikke aanrader. We maakten er onze allereerste aflevering van #FoodiesOnFire: een VLOG (video blog) van onze beleving in het restaurant. Niet gezien? Check hem hier!

Pekingeend rolletjes van Aziatische omelet

Ingrediënten

– 6 eieren
– 1/2 Pekingeend (kant-en-klaar te koop in de toko) OF 1 eendenborst
Conimex Wok Paste Five Spices & Black Bean
– 1/4 komkommer, in julienne reepjes gesneden
– 2 lente-uitjes, in julienne reepjes gesneden
– Hoisinsaus (te koop in de toko maar ook bij Albert Heijn)

Bereiding

Kluts de eieren in een kom samen met de Conimex Wok Paste Five Spices & Black Bean. Bak hier in een grote koekenpan een paar dunne omeletten van en zet apart.

Heb je Pekingeend van de toko? Bereid deze dan volgens de verpakking. Gebruik je eendenborst? Snijd het vel van de eendenborst dan kruislings in en bestrooi met zout en peper. Of, als je Fivespice poeder hebt, is het heel lekker om daar ook de eendenborst mee in te wrijven. Theelepel is voldoende. Bak de eendenborst in een koekenpan. Eerst de velkant 5 minuten en vervolgens de andere kant nog zo’n 3-4 minuten tot de eendenborst mooi rosé gaar is.

Snijd de eend in dunne plakjes. Beleg de omelet met reepjes komkommer, lente-ui en plakjes pekingeend. Voeg naar smaak hoisin saus toe. Rol ze dan op tot een mooie, lange rol en snijd hier stukjes ter grootte van sushi uit.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *