Pastasalade met prosciutto, artisjokken en Hüttenkäse

♫ I think I was blind before I met you ♫

Ik ben echt een sucker voor groenten en ben ook dol op salades. Met gewoon simpelweg een beetje groenvoer met een lekkere vinaigrette ben ik al helemaal blij. Maar soms is een goed gevulde salade ook niet te versmaden. Deze pastasalade is ontstaan in mijn studententijd en is nog steeds een succesnummer. Vooral door de supersimpele dressing van olijfolie en citroen. Echt zo’n ontdekking waarvan je denkt: had ik dat niet even eerder kunnen bedenken. Zoals Bright Eyes zingt ‘I think I was blind before I met you’. Met de combinatie van de friszure dressing, lichtromige Hüttenkäse, zoute prosciutto en peperige rucola zet je meteen de zomer op je bord. En door de tagliatelle is -ie lekker vullend. Het is trouwens ook zo’n recept dat perfect is om mee te nemen op een picknick of als lunch op je werk. Meng de rucola er dan alleen pas op het laatst doorheen zodat de blaadjes niet slap worden door de dressing.

Muziekje erbij? Dit nummer van Bright Eyes is tekstueel een van de liefste liedjes die ik ken. Het is moeilijk om na het luisteren ervan geen goed gevoel van binnen te hebben. Helemaal als je de clip erbij bekijkt. Maar qua melodie is het gewoon ook zo’n lieflijk licht deuntje dat perfect past bij zomerse dagen, die weer perfect zijn voor heerlijke salades. :)

Pastasalade met prosciutto, artisjok en Hüttenkäse (voor 3-4 personen)

Ingrediënten

– 250 gr tagliatelle (ik gebruik de verse met basilicum van AH)
– 150 gr prosciutto (bijv. prosciutto crudo, Coburger of Schwarzwälder Schinken)
– 1 blik artisjokharten
– 100 gr zwarte olijven
– 50 gr rucola
– 150 gr Hüttenkäse
– sap van 1 citroen
– 3 eetl olijfolie
– verse peper en zout

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een dressing van de olijfolie met het citroensap en verse peper en zout naar smaak. Scheur of snijd de prosciutto in grove stukken, snijd de artisjokharten in vieren en halveer de zwarte olijven. Doe de pasta in een kom en meng hier de dressing doorheen. Voeg ook de Hüttenkäse, de olijven, artisjok en prosciutto toe en schep dit voorzichtig door de tagliatelle. Meng vlak voor het serveren de rucola door de pastasalade zodat deze niet slap wordt door de hitte van de pasta.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T