Pasta met tomaten-ricottasaus

♫ It’s not about what you’ve done, it’s about what you’re doing. It’s all about where you’re going no matter where you’ve been. Let’s go! ♫

Gisteren plaatste ik al even snel een blog post tussendoor omdat ik jullie niet met de vraag ‘wat toch te doen met al die overgebleven oliebollen?’ wilde laten zitten (DIT namelijk. Jum!!). Maar vandaag is het tijd voor de échte nieuwjaarspost.

Gelukkig nieuwjaar nogmaals! Ik heb ongelooflijk veel zin in 2015. Want wooooww wat was 2014 een jaar! Een jaar vol belangrijke beslissingen, grote veranderingen en natuurlijk de start van CATO CHEFT ‘T. And what a ride that has been. Het was één grote inspirerende, creatieve en vooral superleuke rollercoaster ride. Ik heb echt genoten van alle tijd en aandacht die ik meer besteed heb aan het koken nu ik er ook vaak over blog. Ook zijn er al zoveel fantastische kansen uit voortgekomen en heb ik heel veel geweldige nieuwe mensen ontmoet die net zo wild zijn van koken als ik. Heerlijk om dat enthousiasme te kunnen delen. Ook zo geweldig leuk om te merken dat niet alleen mijn familie en vrienden me supporten  in dit avontuur, maar er ook uit allerlei nieuwe en onbekende hoeken lieve berichtjes, likes en volgers mijn kant op komen. Jullie maken het echt nog 1000x leuker. Ik wil daarom graag iedereen enorm bedanken voor alle positiviteit en aansporing die ik van jullie krijg om mijn liefde en razende enthousiasme voor koken en alles dat met eten te maken heeft te delen. Het is zo onbeschrijflijk cool om te merken dat ik andere mensen kan inspireren en blij kan maken met precies datgene dat ik waanzinnig vind om te doen. Dat ik mijn creativiteit volledig de vrije loop kan laten gaan en me kan uiten precies zoals ik ben. Ik geniet met volle teugen en het is geweldig dat ik dit kan doen door dit blog en een omgeving heb gecreëerd waar ik letterlijk mijn tanden kan zetten in alles dat met eten te maken heeft. DANK DANK DANK!

Niet alleen met het koken trouwens maar dit blog geeft me ook de mogelijkheid om mijn andere grote liefde – muziek – te tonen door de (links naar) liedjes die ik (bijna) altijd bij recepten plaats in de muzieknootjes bovenaan. Klik er op en je kunt meeluisteren naar het nummer dat ik in mijn hoofd had bij het koken of bij het schrijven van de post. Ik zing ze zelf ook mee, of maak er soms een andere tekst op die met het recept te maken heeft, en ik zou dat gezing er uiteindelijk heel graag bij willen zetten en zo mijn twee grootste passies te kunnen uiten én laten zien, maar voor nu heb ik (nog) niet de tijd en de kennis om dat voor elkaar te krijgen. En de durf misschien ook wel een heel klein beetje. ;) Maar wie weet in de toekomst… Er moet iets te dromen over blijven hè! :)

In dit geval (Let’s Go van Calvin Harris) heeft het nummer best een persoonlijke lading en is de tekst die ik hierboven uitlicht ook heel sprekend voor het punt in mijn leven waar ik nu sta. Het afgelopen jaar (en de jaren daarvoor) waren fantastisch en hebben me zeker al een groot stuk de goede richting in geleid maar de koers die ik nu voor mezelf uitgezet heb, waar CATO CHEFT ‘T een groot onderdeel van is, is er een waar ik met zo enorm veel excitement naar uitkijk. Ik heb nog zoveel ideeën en dingen die ik wil doen en wil delen dat ik er helemaal van ga stuiteren. 2014 was de kick-off maar in dit jaar ga ik er keihard mee door en alleen het besef dat ik die stap toch maar heel stoer genomen heb – want heus, het is echt best wel heel spannend om ineens maar gewoon ‘online’ te zijn – vult me met superveel energie. Ik heb dan ook MEGA veel zin in 2015 want er gaan ongetwijfeld nog veel meer geweldige dingen aan komen voor mij en vervolgens natuurlijk ook op dit blog. Dus houd dit blog goed in de gaten en ik hoop dat jullie er allemaal net zo enthousiast van worden als ik! En als je zelf nou ook ideeën hebt, of graag bepaalde dingen meer (of minder) terug wil zien, laat me dat dan vooral weten!

Cato & Co.

Een van de dingen die ik sowieso ga doen dit jaar is af en toe recepten van vrienden plaatsen. Geleend van consorten so what better title than ‘Cato & Co.’. Zo vaak hoor ik namelijk als ik ergens ga eten dat ‘het echt niet zo bijzonder is’en ‘jij zo goed kunt koken dus het is vast niet zo lekker of je zou het anders hebben gedaan’ maar dat is zo niet waar. Het is namelijk altijd lekker, want met liefde gemaakt, en ook ontzettend vaak is het origineel en zéker het delen waard! Mooie start van het nieuwe jaar om hiermee te gaan beginnen dus.

Laatst was ik namelijk bij mijn lieve vriendin Pup aan het eten en maakte ze een heerlijke pasta met tomaten-ricottasaus. Een nieuw idee voor een avontuur op mijn blog ontstond aldaar want dit was echt heel erg het delen waard (en laat ik nou een food blog hebben waar ik recepten op plaats! Komt dat even goed uit!) Vooral door de pinda’s. Die waren eigenlijk een foutje want toen ik verrukt zei “Wat lekker ook met die pinda’s!” keek Pup een beetje verschrikt op zei “Huh, pinda’s? Oh haha oeps, het hoorde eigenlijk met amandelen!” Maar deze pinda’s waren zo lekker erbij en origineel qua smaak met pasta dat ik het hier gewoon lekker met pinda’s plaats.

Pasta met tomaten-ricottasaus – recept van Pup (voor 4 personen)

Ingrediënten

– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, gesnipperd
– 4 tomaten, in blokjes
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 2 tl chilipoeder
– 1 eetl gedroogde basilicum
– handjevol pinda’s, geroosterd (officieel hoorde het dus met amandelen, dus die kun je ook gebruiken)
– 250 gr ricotta
– 2 eetl kappertjes
– 300 gr pasta (naar keuze)
– Parmezaanse kaas, geraspt
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen een klein beetje olijfolie in een wok en fruit hier de ui zachtjes in tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze even mee. Doe vervolgens de tomatenpuree in de pan erbij, bak even kort mee en voeg vervolgens ook de tomaten, de chilipoeder en de basilicum toe. Als de tomaten zacht zijn geworden en echt een beetje een saus hebben gevormd met de andere ingrediënten, schep dan de ricotta erbij, roer dit goed door en verwarm even mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep dan de pasta op een bord, doe er een lekkere hoeveelheid tomaten-ricottasaus overheen en maak af met de kappertjes, pinda’s en een beetje Parmezaanse kaas.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *