Paprikasoep met kervel

Waar ik laatst al lovend schreef over dragon, is het vandaag tijd voor een gerecht met een ander geweldig kruid: kervel. Het lijkt qua smaak wel een beetje op dragon want het heeft ook al een anijssmaak maar dan een stukje subtieler en kervel is wat minder peperig en bitter dan dragon. Verder heeft het prachtige kleine takjes met gedetailleerde blaadjes die op zichzelf al heel mooi zijn (leuk voor de garnering!) maar het gaat er natuurlijk vooral om dat kervel een perfecte smaakmaker is.

Je kunt heel goed een heerlijke soep maken van alleen kervel maar voor dit recept pakte ik het anders aan want ik had nog wat paprika’s die op moesten. De basis werd dus paprikasoep waar ik lekker veel kervel aan toevoegde. Het resultaat was een heerlijke zoet-kruidige soep, perfect voor deze herfst. Al was het alleen al omdat de kleuren van de soep de ultieme herfstkleuren lieten zien: verschillende tinten bruin, rood, geel en groen. Allemaal in een bord. Alsof je naar een bos vol bomen in de herfst keek! :)

Paprikasoep met kervel

Ingrediënten

– 2 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– 3 paprika’s – rode (en gele)
– 50 gr kervel
– 750 ml water
– 1 1/2 kippenbouillonblokje
– 1 eetl olijfolie
– verse zwarte peper naar smaak

Nodig: staafmixer

Bereiding

Schil en snipper de sjalotjes en de knoflook. Zet een soeppan op het vuur met de olijfolie. Voeg dan de sjalotjes toe en laat deze even zachtjes fruiten. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, scheur de steeltjes van de kervel en hak deze grof. Hak de blaadjes fijn. Houd een paar takjes over voor de garnering. Doe dan de knoflook bij de sjalotjes en fruit deze even mee. Voeg vervolgens de paprika en de steeltjes van de kervel toe en bak alles even mee. Giet dan het water erbij samen met de bouillonblokjes, breng het aan de kook en laat dit ongeveer 10-15 minuten even zachtjes koken totdat de paprika zacht is. Zet dan het vuur uit, voeg de fijngehakte kervel toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met wat zwarte peper.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *