Oliebollen bread and butter pudding

♫ We like to sleep all day and party all night! This is how we like to live our life! ♫

Happy new year!!!
Gisteravond was zó te gek! En ik heb zoveel zin in 2015! Maar daarover morgen meer. Nu eerst even een snel receptje tussendoor van een goddelijke twist op klassieke bread and butter pudding. Heerlijk met left over oliebollen.

Vorige week was ik namelijk bij de ouders van een vriendin en daar gingen we de ijskast leegkoken om plaats te maken voor de kerstinkopen. Zo waren er ook oliebollen over. En niet zo’n beetje over, nee deze waren echt hard al. Ja die kunnen wel weg zei ze. Maar toen, toen ineens bedacht ik het me: bread and butter pudding van oliebollen! Pourquoi non?!

Dus zo geschiedde. En lekker dat het was! Heel simpel ook omdat je het makkelijk met gecondenseerde melk maakt. En als je het éxtra lekker wil maken smeer je ook nog een beetje jam op de plakjes oliebol. Easy does it, niks weggooien en hop je hebt heerlijk comfort food.

Oliebollen bread and butter pudding (voor 4 personen)

Ingrediënten

– 3 oliebollen
– 2 eieren
– blikje gecondenseerde melk
– roomboter
– 1 tl kaneel (en als je hebt ook 1/2 tl gemalen kruidnagel)
– optioneel: beetje jam

Nodig: (kleine) ovenschaal of ovenvaste kom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de oliebollen in plakken en besmeer ze met een beetje roomboter. Doe je er ook jam in, smeer dat er dan ook op. Vet de ovenschaal in met boter. Leg de plakken oliebol er dakpansgewijs in. Klop dan de eieren goed los. Giet hier ongeveer driekwart van het blikje gecondenseerde melk bij, voeg de kaneel en kruidnagel toe en kluts dit allemaal goed door elkaar. Giet dan het mengsel in de ovenschaal en druk de plakken oliebol even goed aan. Zet dit dan ongeveer 20 minuten in de oven totdat het mengsel gestold is en de bovenkant goudbruin.

Probeer daar maar eens níet meteen een lepel in te steken. ;)

image

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *