No-Bake dubbele choco framboos repen

♫ That’s why I’m easy… I’m easy like Sunday morning ♫

Of dit net zo lekker was als het er uit ziet? Véél lekkerder nog!

Ik zag laatst dit filmpje van No-Bake peanutbutter bars en had toen zó veel zin om ook van die No-Bake bars te maken. Kwam het even goed uit dat ik niet veel later van Teyler van de Farm Brothers alledrie de smaken van hun biologische koekjes thuisgestuurd kreeg. Feest! Waarom ik die kreeg? Nou dat zit zo: ik ben al een tijdje fan van hun Dark Chocolate & Sea Salt koekjes die ik per toeval een paar maanden geleden heb ontdekt in Hotel The Hoxton. Ik vond het koekje bij m’n thee zo lekker dat ik heb gevraagd welke het waren. Van de Farm Brothers dus. Die ik vervolgens heb gemaild waar de koekjes te koop waren omdat ik ze wilde gebruiken in een dessert bij een diner dat ik organiseerde. Lang verhaal kort, Teyler vond dat zo leuk dat hij me de andere smaken ook wilde laten proeven (wat ik bij ontvangst natuurlijk meteen heb gedaan).

No-Bake bars met koekjes van de Farm Brothers dus! Op een regenachtige zondagmorgen ben ik samen met mijn nichtje die bij me logeerde aan de slag gegaan. Samen hebben we het recept voor deze goddelijke dubbele choco framboos repen bedacht. De combinatie van de zoete, romige witte chocolade ganache en de friszoete, fluweelzachte frambozen is sowieso al heel lekker. Maar de bodem van de donkere chocoladekoekjes geeft precies een perfect contrast van donkere, licht bittere smaken met een tikkeltje zout tegen al die zoetigheid. Guilty pleasure to the max maar o zo lekker!

No-Bake dubbele choco framboos repen

Tip: doe een beetje lavendel door de witte chocolade ganache. De subtiele bloemige geur van de verse lavendel in combinatie met het zoete van de witte chocolade is echt zo lekker! Try it!

Muziekje erbij? Easy van The Commodores ligt nogal voor de hand; het was ‘sunday morning’, deze repen zijn super ‘easy’ te maken en het relaxte sfeertje van deze ballad met wat country-achtige tonen is heerlijk op een druilerige zondagmorgen. 

No-Bake dubbele choco framboos repen

Ingrediënten

– 300 gr Farm Brothers Dark Chocolate & Sea Salt (of andere donkere chocoladekoekjes)
– 120 gr boter
– 30 gr pindakaas
– 250 gr frambozen
– 200 ml slagroom
– 300 gr witte chocolade
Optioneel: 2 eetl eetbare lavendel

Bereiding

Vet een ovenschaal in en bedek met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en roer dit samen met de pindakaas door de fijngemalen koekjes. Stort het koekjesmengsel in de ovenschaal en zet 30 minuten in de ijskast.

Leg de frambozen bovenop de bodem en houd een paar apart ter garnering.

Doe de slagroom in een steelpan, verhit op zacht vuur en roer af en toe door. Het is belangrijk dat de slagroom  goed heet wordt maar pas op dat het niet overkookt. Breek de chocolade in een kom. Als de slagroom heet is, giet dit dan over de chocolade en roer het goed door met een garde tot het een gladde ganache is. Stort dit dan gelijkmatig op de frambozen en zet de ovenschaal voor nog minstens 30 minuten in de ijskast of vriezer tot de witte chocoladeganache voldoende hard is.

Gebruik je lavendel? Doe dit dan bij de slagroom in de steelpan en laat dit zo’n 3-5 minuten trekken of totdat je de gewenste lavendelsmaak hebt. Giet het mengsel dan door een zeef voor je het bij de witte chocolade doet. Strooi tot slot op het einde een klein beetje lavendel over de laag ganache voor je hem in de ijskast zet.

Snijd in mooie repen en serveer.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T