Miss Mexico Amsterdam pop-up Hotel De L’Europe

♫ Miss Mexicoooo, Miss Mexihiiiiiiicoooooo… ♫

Pand 10 – Miss Mexico

Onlangs was ik uitgenodigd om te komen eten bij de jongste telg van vijfsterrenhotel De L’Europe: een Mexicaan.
Que pasa? Jazeker, in Pand10 van De L’Europe zit Pop-up restaurant Miss Mexico. Zelfs een huurbaas van dit kaliber kan niet voorkomen dat ook deze Mexicaan gedeporteerd wordt (uhh.. did I really say that? ;-) ) dus als je wilt genieten moet je snel zijn. Miss Mexico is namelijk nog in het land tot en met 18 december. Arriba Arriba Andale dus!

Telkens een andere pop-up is het concept van Pand10; elke paar maanden verandert de setting. Al eerder zat er het Peruaanse Chicks and Coq’s en na 18 december komt er weer iets nieuws. Zouden ze in Latino sferen blijven? Who knows… 

Street food & cocktails

Miss Mexico is geen ingewikkeld culinair gedoe, maar alles wat je van een Mexicaan verwacht: Marguerita’s, tequila, taco’s en burrito’s. Helemaal on trend dus dit street food uit Mexico gecombineerd met cocktails. En ook een kleine flashback naar Peru want ze hebben ook ceviche op de kaart. De mooie lampen gemaakt van Sol bierflesjes, de sombrero’s aan de muren en de geweven kleedjes in vrolijke kleuren op de tafels maken duidelijk dat dit geen vergaderzaal meer is, maar een restaurant en bar.  

Vooral het proefplateau van Marguerita’s kan ik je van harte aanbevelen; de klassieker met lemon, eentje met ananas en eentje met passionfruit en chilizout op de rand – zeker de favo van de drie! Ook de verschillende tequila’s, twee verschillende voor mannen én vrouwen, zijn zeer de moeite waard.

Miss Mexico Amsterdam

El Menú

Het menu is lekker overzichtelijk en compact, dus hebben we zo’n beetje de hele kaart besteld. Wat ze doen, doen ze goed: er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten. Ze delen per slot van rekening de keuken met Bord’eau. De taco’s zijn handgemaakt door een Mexicaanse –not kidding– en ook is de vulling net even anders dan anders. Denk aan pork belly met superlekkere crispy randjes, octopus met chorizo en kikkererwten met avocado -die echt te gek was! Maar natuurlijk ook quesadillas, heerlijke sweet & sticky ribbetjes en een ceviche van tonijn. Dulces hebben ze ook: het chocolade-ijs met chili is zeker worth mentioning. En het is dat we echt geen plek meer hadden voor de Churros, maar die moeten ook heel lekker zijn.

Menu Miss Mexico Amsterdam Pork Ribs Miss Mexico Amsterdam Ceviche Miss Mexico Amsterdam
 

♬                ♬                  ♬                   M       U      S       I      C                ♬                ♬                 

Ik had meteen heel veel muziekjes bij dit artikel in mijn hoofd. Zo was er ‘She’s fresh (fresh!), exciting’ van Kool & The Gang. Speelden er Mariachi melodietjes zoals La Cucaracha van de Gipsy Kings. En natúúrlijk ook ‘Tequila’ van The Champs. Ik kon eigenlijk niet kiezen want ze horen allemáál bij Miss Mexico dus ik zet ze hieronder erbij zodat je ze allemaal kunt luisteren.

  

Maar de nummer 1 voor bij dit artikel gunde ik Zangeres Zonder Naam.

“Ik ben naar Mexico gekomen, het land van liefde en van zon
‘t was in de schaduw van de bomen, dat net als in dromen een sprookje begon.”
~ Zangeres Zonder Naam

♬                ♬                ♬               ♬                ♬                            ♬                ♬                 

 

De gerechten worden afgemaakt in de keuken naast het restaurant, waar je praktisch doorheen loopt als je niet de hoofdingang neemt van het hotel. Eigenlijk zit de ingang van Miss Mexico op Doelenstraat 10, maar via De L’Europes hoofdingang en dan tweede kerstboom links werkt ook. Weet je meteen waar de wc’s zitten.

Trouwens, je kunt het eten van Miss Mexico ook laten bezorgen door Deliveroo voor als het toch echt te hard regent om de deur uit te gaan.

Miss Mexico

Pand 10 – Hotel de L’Europe
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam
Facebook & Instagram 

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T