MasterChef 2016: Dorée is in the game!

♫ I got something to tell you, I got something to say ♫

Joehoe! Zie je die blije foto hierboven? De oplettende kijker weet het nu misschien al, maar oooooh have I got something to tell you indeed… :))

De afgelopen tijd is het vast niet onopgemerkt gebleven dat mijn blog nogal stil heeft gelegen. Zwak uitgedrukt want het laatste artikel was begin december. Maar ik had een hele goede reden. Ik was namelijk ontzettend veel aan het koken. Ja, je hoort het goed. Aan het koken ja. Niet voor mezelf, niet voor vrienden, niet voor werk. Zelfs niet voor mijn blog. Nee, niks van dat alles. Ik mocht er namelijk niet over bloggen. Of er überhaupt over praten. Maar nu mag ik het eindelijk, ein-de-lijk, EINDELIJK onthullen: ik ben kandidaat in MasterChef 2016!!!

Toen ik de beslissing maakte om met mijn baan te stoppen en mijn food droom na te jagen, had ik echt nooit gedacht dat ik een jaar later gebeld zou worden door de redactie van MasterChef voor een gesprek, niet veel later een kookauditie moest doen om vervolgens te horen dat ik gewoon geselecteerd was. Whaaaaaaaaaa!!!! Ik was zo ontzettend blij en verrast dat ik uit de duizenden inzendingen geselecteerd was om mee te dingen naar de titel ‘beste amateurkok van Nederland’. Ik kon het gewoon bijna niet geloven. En zo heb ik dus ook op het nieuws gereageerd toen ik het las terwijl ik op vakantie was met een vriendin.

Picture this: we zaten op een barkruk aan een piepklein barretje op een prachtig Caribisch strand. Koud biertje in ons hand, chille muziek op de achtergrond en onze blote voeten in het zand. We hadden voor het eerst Wifi en er kwam een mail binnen. ‘Niet kijken’, dacht ik nog, ‘ik ben op vakantie’, maar ik wist dat ik misschien reactie van MasterChef zou krijgen dus kon me niet bedwingen. Ik las de mail, trok een extreem blij en tegelijk verbaasd gezicht en deed mijn hand voor mijn open mond – een beetje zoals hierboven dus maar dan met hand zeg maar ;). Verder kon ik alleen maar van mijn telefoon naar mijn vriendin kijken en weer terug en verder niks uitbrengen. Dus zij wist meteen wat er aan de hand was. Ik was zo hyper dat ik van mijn barkruk opsprong, naar de zee rende, ondertussen wat andere rare sprongen maakte (die vriendin C. natuurlijk op camera vastlegde) en toen weer gillend naar haar terug rende om keihard te proosten op het feit dat ik er gewoon bij zat. Wat. Onwijs. Cool. En oh my god wat spannend ook, want het is potdorie ook nog eens een tv-programma… Ieks!

Ondanks dat ik er de afgelopen tijd niet veel over mocht praten, heb ik er natuurlijk heel veel over gepraat haha. Met een heel beperkt aantal mensen, dat dan weer wel. Die er ongetwijfeld op een gegeven moment gek van zijn geworden. Maar ze deden altijd extreem enthousiast mee, de schatten, dus of mijn vrienden zijn briljante acteurs (zeker weten) of ze zijn gewoon fantastisch supportive (ook zeker waar). Ik heb er ook heel veel over gezongen. I’m so excited and I just can’t hide it. Celebrate good times, come on!  Maar het nummer hierboven van Billy Ocean zat toch wel het allermeest in mijn hoofd de afgelopen tijd. Natuurlijk om de eerste zin ‘I got sommering to tell you’ (en man man man wat was dat moeilijk!) maar vooral dit stukje:

“I’m gonna put this dream in motion
Never let nothing stand in my way”

Nou en is die droom even in motion gezet hey! Wow, wat een waanzinnige ervaring is MasterChef. Jurylid Robert Kranenborg noemt het een rollercoaster en dat is precíes wat het is. En oh boy, what a ride! Je hebt geen idee waar je aan begint, krijgt de ene na de andere verrassing voor je voeten geworpen en moet continu improviseren. Voor sommigen klinkt dat misschien verschrikkelijk maar voor iemand als ik die helemaal blij wordt van uitdagingen en gek is op improviseren is dat fantastisch kan ik je vertellen. En stressvol, dat ook. Maar vooral één grote ontdekkingstocht. Naar nieuwe technieken, recepten, plekken, mensen en vooral ook heel erg naar mezelf. Naar mijn drijfveren, mijn talenten en zeker ook mijn minder sterke punten. Ja, ik heb heel veel over mezelf ontdekt. Maar ik heb vooral zo ontzettend genoten van iedere seconde en zo giga veel geleerd in hele korte tijd. Iedere dag opnieuw was ik zo intens gelukkig om weer te mogen koken en mezelf uit te dagen om weer iets nieuws te maken en beter te worden. Want echt, wat een avontuur en bovenal: wat een feest!!

Ik kan natuurlijk nog helemaal niks vertellen over de afloop van de wedstrijd, maar ik kan al wel verklappen dat ik 15 onwijs leuke mede-kandidaten ontmoet heb, heel veel heb geleerd van de drie juryleden (naast Robert Kranenborg ook nog Michiel van der Eerde en Marcus Polman) en met prachtige producten heb mogen koken. En dan heb ik het nog niet eens over alle geweldige mensen van de productie die het programma maken (high five!), het MasterChef schort of de messenset met mijn naam er op geborduurd. I mean, how cool is that?! Dat het dan zometeen allemaal op TV te zien is daar denk ik nog maar even niet aan. Want dat vind ik stiekem wel een dingetje hoor. Mega spannend om jezelf daar straks full frontal te zien. Met ongetwijfeld hele typische uitspraken, onhandige bewegingen en rood aangelopen hoofd van de spanning. Kortom: gewoon lekker jezelf dus. The good and the bad zeg maar. Maar goed, daar kom ik niet onderuit en dat wist ik natuurlijk voordat ik er aan begon. En hoe spannend ook, alle fantastische ervaringen had ik nooit in zo’n korte tijd kunnen beleven op een andere manier dan via MasterChef dus ik neem het absoluut voor lief. Vanaf 14 maart is het allemaal te volgen op SBS6 en we hebben zelf ook nog niks van de opnames gezien dus ik ben ook super benieuwd.

Binnenkort zal ik weer een recept online zetten. En niet zomaar één, maar eentje die iets te maken heeft met MasterChef so stay tuned!

X Cato

6 Comments

  • Ansje hartenhof says:

    Wat leuk gefeliciteerd ik hoorde het net van mijn dochter Jolet. Ik ga duimen voor je hoor veel succes.

  • Femke says:

    Wauw, supertof. Masterchef is echt één van de weinige programma’s op TV die ik volg! Super leuk, dus ik ga je zien op tv :-)!

  • Samantha says:

    Leuk, leuk, leuk, proficiat !! Ga natuurlijk vanavond (en de komende weken) kijken. Bij de lancering van Tofupedia zat ik naast je tijdens “het diner”, dus dan kan ik zeggen “Hé, die ken ik” ;-) Succes !!!

Comments are closed.