Mango kokos banaan smoothie bowl

♫ You make me feel like a Naturals Woman ♫

Een smoothie bowl is de ideale start van je dag. Zuivel gecombineerd met fruit en afgemaakt met granen, noten, zaden of andere lekkere toppings maken het lekker én gezond. Perfect voor te bereiden dus handig voor drukke ochtenden.

Op doordeweekse dagen ben ik vaak aan het rennen-vliegen-hollen en schiet ontbijten er nogal eens bij in. Ik wil namelijk wel dat het lekker is, dus die snelle cracker just doesn’t do the trick. Om mijn dag voedzaam, gezond én heel lekker te beginnen neem ik tegenwoordig vaak een smoothie mee die ik al ’s avonds voorbereid: een potje met een smoothie van yoghurt of kwark met vers fruit, die ik aftop met waar ik maar zin in heb. Denk: muesli, nootjes, krenten, zaden, cacao nibs. You name it.

Vaak heb ik een tijdje een favoriete combinatie en sinds kort zweer ik bij mijn nieuwe ontdekking, perfect voor summer mornings: een mango kokos banaan smoothie bowl met rozijnen en pindakaas. Yumm.. Ontbijten is ineens een tropisch feestje!

Deze nieuwe favo is ontstaan toen ik laatst weer een foto van de productlancering van Arla Naturals tegenkwam. Waar het weer nu elke keer niet echt je-van-het is, werd ik herinnerd aan die prachtige zonnige dag in de Hortus en natuurlijk aan hun nieuwe eet- en drinkyoghurts. Mijn favoriet die dag was de yoghurt met mango: hele lekkere smaak van verse mango en niet te zoet (wat ik al snel vind van kant-en-klare fruityoghurt). Mooie bijkomstigheid van Arla Naturals is dat er zo min mogelijk toevoegingen in zitten. Ik probeer zoveel mogelijk puur te eten en maak vaak alles zelf. Maar dat lukt zeker niet altijd – a foodie mind is a joy pain forever ;-) dus soms is het wel zo fijn om gewoon producten te kunnen kopen die in ieder geval zo dicht mogelijk in de buurt van puur natuur komen maar toch net al even een lekkerder smaakje hebben dan gewone yoghurt.

Hieronder geef ik je het basisrecept voor mijn nieuwe favoriete smoothie bowl plus tips om hem geheel naar je eigen smaak te pimpen.

♬                ♬                  ♬                   M       U      S       I      C                ♬                ♬                 

Natural Woman van Aretha Franklin is natuurlijk bij uitstek perfect bij deze blog. Heldin. En deze versie is wel héél bijzonder.

Mango kokos banaan smoothie bowl (voor 1 persoon)

Ingrediënten

– 150ml Arla Naturals yoghurt Mango
– 1/2 banaan
– 2 tl kokosrasp

Topping:
– 1 tl pindakaas
– paar rozijnen
– extra kokosrasp of kokosflakes

Bereiding

Maak een smoothie door de yoghurt te mengen met banaan en kokosrasp (dit kan in de blender maar ik prak het ook wel met een vork). Doe dit in een potje en zet in de ijskast. Ik maak het meestal meteen voor een paar dagen. Vermenigvuldig het recept dan met de aantal dagen dat je het wilt maken. (Let op: de banaan kan de smoothie na een paar dagen een beetje een bruine kleur geven, maar dat kun je nog prima eten). ’s Ochtends voeg ik er dan de toppings aan toe en dan gaat het potje zo hop mee in m’n tas.

Smoothie bowl in weck jar

Extra tips:

– Roer een eetlepel havermout door de smoothie en zet het een nacht weg. Het wordt dan overnight oats.
Voeg chiazaadjes toe voor mango-kokos-banaan chiapudding
– Varieer met healthy toppings als muesli, granola, vers fruit, cranberries, noten en zaden of ga voor een guilty pleasure met hagelslag,

De basis van mango, banaan en kokos is te gek en door te variëren met je toppings eet je iedere dag een lekker en gezond ontbijtje dat toch net weer even anders is.

Ik heb het nog niet geprobeerd met de andere Arla Naturals producten want deze mango kokos banaan smoothie bowl verveelt nog steeds niet, maar die ga ik binnenkort ook eens testen. Maak jij nou een lekkere combi, laat je het dan even weten?

Enjoy!
X Cato

Dit artikel is in samenwerking met Arla. Lees hier mijn disclaimer.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T