Mac ‘n cheese met spekjes en rettich

♫ These boots are made for walking. And that’s just what they’ll do. One of these days these boots are gonna walk all over you. ♫

Mac ´n cheese. Ultiem comfort food. Niet echt gezond. Of eigenlijk, echt niet. Maar oh oh oh wat lekker en af en toe moet dat gewoon kunnen. Vooral als je je serieus niet meer kunt herinneren dat je het gegeten hebt op die ene laatste keer in je studentenhuis na. Zo’n 6 jaar geleden dus. En helemáál als je hongerig thuis komt na een lange dag, de koude wind in je gezicht gestriemd heeft en je je handen bijna niet meer kunt bewegen omdat je je handschoenen vergeten was. You get the picture, right? ;) Ik was dus toe aan snel, makkelijk, lekker, warm en vullend. En dan zalig met het bord op schoot op de bank het journaal kijken. So comforting! Alleen macaroni met kaas vind ik stiekem ook al goddelijk, vooral met een beetje ketchup, maar ik wilde er iets van groente aan toevoegen. Kwam het even goed uit dat ik nog een zwarte rammenas had liggen (die ik laatst uit nieuwsgierigheid op de markt had gekocht – geen idéé wat het was maar het bleek een rettich met zwarte schil te zijn) en nog een stukje gerookt spek had. Dus daar ging ik aan de kook! Nancy Sinatra op de achtergrond op de radio, beetje snijwerk, pannetje water voor de pasta, wat spekjes uitbakken en alles bij elkaar nog even onder de grill voor zo’n heeeeeerlijk kaaskorstje en klaar! Yes, this girl was one happy girl.

Officieel is dit recept dus gemaakt met rammenas, maar aangezien dit dus een soort rettich is en rettich wat bekender en makkelijker verkrijgbaar is, heb ik in de uitwerking van dit recept rettich gebruikt. Mocht je nou ook zo’n leuke zwarte rammenas tegenkomen, gebruik die dan! :)

Mac ‘n cheese met spekjes en rettich (voor 1 persoon)

Ingrediënten

– 60 gr (volkoren) macaroni
– 75 gr belegen kaas, geraspt
– 75 gr ontbijtspek, in blokjes
– 250 gr rettich (of ramenas dus)
– 1 tl maizena
– zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

Kook de macaroni volgens de verpakking. Schil de rettich, snijd deze in plakken van een halve cm en kook deze even 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Op deze manier zijn ze al beetgaar en kook je de radijsachtige scherpte er een beetje af maar behoud je wel het zachte bittere van de knol. Giet het dan af en snijd de rettich in blokjes. Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan, voeg de rettich toe en bak dit even kort mee zodat ze mooi goudbruin worden. Zet het vuur zacht, voeg dan een klein scheutje water en de maizena toe en roer even door. Strooi vervolgens tweederde van de kaas erbij, voeg de macaroni toe en breng op smaakmet  nootmuskaat, peper en zout. Doe de mac ‘n cheese in een ovenschaal, strooi de resterende kaas eroverheen en zet dit nog even een paar minuten in de oven (200 graden) of onder de grill totdat de kaas gesmolten en knapperig is.

Sooooo comforting!

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T