Linzenhummus met basilicum

♫ ..and that makes me larger than life ♫

Ik ben dol op hummus en dit doet me altijd denken aan mijn studentenhuis waar één van mijn huisgenootjes bakken met hummus leeglepelde met LU crackertjes. En wij dipten natuurlijk vrolijk mee. Wat me ook heel erg aan mijn studentenhuis doet denken zijn de lange avonden in de keuken met muziek uit onze geliefde roze ghettoblaster. Vaak de Backstreet Boys. Niet zo gek dus dat één van die grijsgedraaide nummers meteen in mijn hoofd zat. Want die avonden, die vriendschappen, ja they make me larger than life. :)

Tijdens mijn vakantie in Jordanië heb ik veel hummus gegeten en eigenlijk pas daarna ben ik het thuis ook vaker zelf gaan maken. Zo ook met deze linzenhummus van (bruine) linzen! De nootachtige smaak van de linzen is heel lekker in combinatie met het peperige van de basilicum. Heerlijk op een cracker, met versgebakken brood, om rauwkost in te dippen of in een quesadilla met geraspte kaas. Vooral die laatste!

Linzenhummus met basilicum

Ingrediënten

– 1 blikje linzen (160 gr)
– sap van een halve citroen
– 5 blaadjes basilicum, grof gescheurd
– 1 teentje knoflook, in vieren
– snufje zeezout
– 1 eetl olijfolie

Nodig: keukenmachine of blender

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze ongeveer een halve minuut draaien zodat je een bijna gladde massa met nog een beetje structuur hebt. Voeg hier naar smaak nog wat extra olijfolie, zout en citroensap aan toe. En klaar is je linzenhummus!

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *