Yes een Liebster Award for upcoming blog!

♫ You can count on me ’cause I can count on you ♫

Proost! Want wat is bloggen toch leuk. Er is behoorlijk veel gebeurd in mijn leven de afgelopen jaren en onbewust was ik al een hele tijd op zoek naar een creatieve uitlaatklep. Door compleet impulsief met dit blog te beginnen om mijn recepten te delen met vrienden en familie heb ik die uitlaatklep voor mezelf gecreëerd en het heeft me zoveel gebracht. En inmiddels is het al lang niet meer alleen voor familie en vrienden. Het is zo tof om te merken dat mensen enthousiast worden van wat je schrijft. Dank jullie wel! Ik had echt nooit kunnen bedenken wat ik er allemaal voor terug zou krijgen en vooral wat een fantastische mensen ik erdoor zou ontmoeten. En nu heb ik gewoon een award gewonnen! Ik kreeg hem van Susam van bySam “omdat ik je blog super tof vind en jou ook te gek vind, geef ik de Liebster door aan jou. At least if you accept.” Nou, daar hoefde ik natuurlijk geen seconde over na te denken. Of course I accept! Dank je wel lieve Sam, ik ben super vereerd!

Muziekje erbij? Bruno Mars’ liedje over vriendschap met het lekkere vrolijke deuntje past perfect bij het onderwerp van de Liebster Award: You can count on me like one, two, three, I’ll be there. 

Liebster Award

De Liebster Award is een award voor upcoming bloggers en is een soort online kettingbrief, die onderling doorgegeven wordt van blogger aan blogger om elkaar een blijk van waardering te geven en in de spotlight te zetten. Pay it forward style. Sam kreeg hem weer van Lieke van Little Wanderbook. Ook al zo’n leuke blogster, die ik toevallig laatst ontmoette op een bloggersevent en meteen haar onwijs leuke travel blog ben gaan volgen. Wanneer je de award accepteert, is het ook de bedoeling dat je 10 vragen beantwoordt… Ready? Komen ze dan!

1. Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Voor een spontaan avontuur naar een onbekende bestemming, voor muziek maken en natúúrlijk voor lekker eten en nieuwe smaken.

2. Wat is je meest bijzonder culinaire ervaring?
MasterChef
. No doubt about it.

3. Wat vond je als kind niet lekker?
Volgens mij was ik een hele makkelijke eter, maar wat ik echt niet lekker vond waren spruitjes en tuinbonen. En ananas. Grappig, want tegenwoordig vind ik die allemaal heerlijk!

4. Wat is je lievelingsingrediënt?
Jeeeemig wat een moeilijke vraag. Ik heb zoveel lievelings. Ik ga denk ik voor verse kruiden, vooral dragon ben ik groot fan van. Heerlijke smaakmaker bij vis, in soepen en ook in desserts.

5. Welk restaurant staat hoog op je wensenlijstje?
Kokotxa in San Sebastian. Al is het alleen maar om de naam. Kokotxa verwijst namelijk naar stukjes gelatine-achtig vlees in de kop van een vis die, als je ze kookt in een groene saus of kort gefrituurd, ‘the Basques into paroxysms of pleasure‘ stuurt. Een hevige aanval van genot, dat wil je toch meemaken? Ik ben echt een sucker voor dat soort beeldspraak. Ik heb ook een keer ergens gelezen dat de chef hele ‘intelligente smaakcombinaties maakt en Chinese en Japanse invloeden mixt in zijn Baskische stijl’. Klinkt top! Ik vind de Baskische keuken sowieso te gek: de simplistische stijl van pure smaken, rauwe ingrediënten, verse vis. Eigenlijk wil ik gewoon naar álles in San Sebastian. Het street food schijnt er ook fantastisch te zijn.

6. Met wie zou je een romantisch diner willen en waarom?
Met Johnny Depp. Hij lijkt me hilarisch om een avond mee door te brengen. En niet vervelend om tegenover te zitten. Weet niet of hij echt een ‘connoisseur’ qua eten is maar hij schijnt wel een wijnkenner te zijn. Ook goed hoor Johnny, bring on the Chablis.

7. Wat is je lievelingsrestaurant in Amsterdam?
Restaurant De Kas
in park Frankendael. Ik heb daar één keer gegeten en was enorm onder de indruk. Van het eten, maar ook door de sfeer en de beleving van het dineren in de enorm hoge, glazen kas. Ze hebben daar elke dag één menu, dat samengesteld wordt door de verse oogst van die dag uit hun eigen kas. Ik ben dol op verrassingsmenu’s en dan ook nog eens op zo’n prachtige plek. Dikke aanrader! Maar er zijn zo ontzettend veel leuke restaurants in Amsterdam en er komen ook steeds zoveel nieuwe bij. Waar je op welk moment dan ook zin in hebt, het is er. De ene keer is dat rotisserie kip van Fier (die Franse frietjes!), dan weer de allerbeste steenovenpizza’s van La Perla (écht zoals in Italië), authentiek Chinees of Thais op de Zeedijk (dim sum hmm) of brunchen met de lekkerste avocado on toast mét gepocheerd eitje in The Hoxton en zo kan ik nog wel even door gaan.

8. Wat is je meest gelezen post?
Simpele en lichte cheesecake in een potje
.

9. Wat is je ‘gouden recept’ wat je maakt voor visite of een date?
Pfoe, weer zo’n moeilijke. Ik heb niet echt één gouden recept en maak juist vaak nieuwe dingen. Al is mijn spicy spaghetti met ansjovis en kappertjes wel favoriet en ik maak ook vaak een salade met venkel en feta met citroenvinaigrette.

10. Wat ligt er altijd in je koelkast?
Ok, ik wil nu heel gezellig en bourgondisch zeggen: wijn en Franse kaasjes. Maar het is kwark. Dat heb ik echt altijd. En appels. Die vind ik het lekkerst koud.

And the award goes to…

En nu is het mijn beurt om de Liebster Award weer door te geven. En het mogen er meer zijn, dus ik ga er lekker twee weggeven. Ha! Allereerst geef ik hem door aan Marjolein van Buur Kookt. Ik kende Marjolein al vaag maar we hebben elkaar pas echt leren kennen toen we ontdekten dat we allebei een foodblog waren begonnen. Sinds die tijd hebben we al zoveel leuke dingen samen beleefd en ik word altijd heel blij van haar positieve kijk op het leven gecombineerd met een flinke dosis humor. Maar ik nomineer haar natuurlijk vooral om haar blog waar je de lekkerste recepten vindt die vaak makkelijk te maken zijn dus ideaal voor doordeweekse dagen. Vooral haar salades zijn mijn favoriet. En taart kan ze ook goed…

De tweede die ik nomineer is Claire van foodboost. Op haar Instagram plaatst ze heerlijke plaatjes van het lekkerste eten, soms leuke en lekker echte snapshots van haar (sporty) leven en wat ik vooral heel cool vind zijn de happy en inspirational quotes die er qua lay-out ook nog eens te gek uit zien op haar profiel.

Ladies, gefeliciteerd! Ben heel benieuwd wie jullie gaan nomineren..

X Dorée

2 Comments

Comments are closed.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T