Lauwwarme salade van inktvis met gerookte paprika

Mea pulpo! 

Zoals gisteren in mijn allereerste blog (yay!) beloofd: vandaag een blog met de foto én het recept van de pulpo waar ik deze salade mee bedacht heb. En man, wat was die inktvis lekker!! Enkeltje mediterranean toch??

Mental note voor de volgende keer: bijhouden wat ik er allemaal in doe! Want dat is wel een beetje een dingetje voor een blog natuurlijk. En ik heb wel een idee van tevoren maar al doende wordt het helemaal af. Gelukkig wist ik het achteraf nog dus zie hieronder het recept.

Lauwwarme salade van inktvis met gerookte paprika (2 personen)

Ingrediënten
– 1 pulpo (of andere inktvis – ik had alleen de tentakels van een hele grote. Woog iets van 400gr denk ik)
– 1,5 tl pimenton (gerookt paprikapoeder)
– chiliolie
– 75 gr boekweit (hier kun je natuurlijk ook variëren met andere granen of rijst. Of lekker hip quinoa, doet het vast ook goed!)
– 1 rode paprika
– 3 bosuitjes
– peterselie
– knoflook
– sla (ik had nog babyspinazie, radijsblad en rucolamix maar je kunt hier natuurlijk van alles gebruiken!)
– kokos snippers

Bereiding
Kook de inktvis eerst ongeveer een half uur zodat deze gaar en mals is. Zet ondertussen de boekweit op. Deze moet ongeveer 15 minuten koken maar houd iets korter aan als je het met koud water op zet. En heel belangrijk: doe er een (half) bouillonblokje bij. Had ik niet gedaan en dit was overduidelijk een leermomentje. Ook een tip: spoel het na het koken goed af met koud water zodat alle plakkerige zetmelen er af zijn.

Snijd ondertussen de groenten in grove stukken, de knoflook in dunne plakjes en hak de peterselie grof. Als de inktvis klaar is, spoel je die even af met koud water en haal dan alle paarse stukjes vel er af. Snijd hem dan in stukken en doe er flink wat chiliolie, de pimenton, wat peper en zout en de knoflook bij. Laat dit eventjes marineren en bak hem vervolgens samen met de groenten op hoog vuur totdat de inktvis lekker knapperig is en de groenten nog een beetje een bite hebben. Doe op het allerlaatst de peterselie erbij en bewaar een klein beetje om later vers toe te voegen.

Leg dan de sla op een bord, boekweit erover, de inktvis en groenten er op, wat kokos erover (of bijv zonnebloempitten), afmaken met wat peterselie en klaar ben je! En echt, die rokerige smaak van de pimenton in combi met de chiliolie en knoflook is té lekker. Dit ga ik zeker nog een keer maken! Ook lekker voor een lunch op zo’n heerlijke dag als vandaag natuurlijk!

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *