Korianderpesto met feta

♫ Oh la la baby. Dûr dûr d’être bébé! ♫

Een babyshower. Die had ik laatst. Mijn eerste wel te verstaan. Er waren al wel meer baby’s de revue gepasseerd maar ze hadden nog nooit een shower gehad. Niet dat die babies dat uitmaakt natuurlijk, die hebben daar helemaal geen idee van want die zitten nog lekker te chillen in moeders buik en hebben wel andere zaken aan hun hoofd. Maar hey, ik dwaal af geloof ik. De eerste babyshower was dus een feit. Op een zondagmiddag. Echt zo’n moment voor een babyshower. Het was de bedoeling dat we allemaal wat lekkers mee zouden nemen en daar dan de mom-to-be mee verrassen. En natuurlijk onszelf want gegarandeerd dat iedereen allemaal lekkere taarten en hapjes mee zou nemen. Mijn gedachten werden meteen geprikkeld tot allerlei nieuwe taartrecepten tot ik me bedacht dat er waarschijnlijk al een overschot aan zoete en hartige taarten zou zijn. Dus ik ging soep maken. En een brood. En een dipje. Dit dipje!

De zaterdag voor de babyshower ging ik naar de markt om inkopen te doen. Eigenlijk al aan de late kant want veel producten waren al uitverkocht, Zo had ik eigenlijk het plan om een dip te maken van witte bonen en basilicum maar de basilicum was op. En ook de dragon. En de peterselie. Eigenlijk was er alleen nog koriander. Oh no! Laat dat nou zo ongeveer het enige zijn dat ik écht niet lekker vind. Ik heb altijd het gevoel bij koriander in gerechten alsof iemand er voor de grap een druppeltje Dreft in gedaan heeft. Niet ok in je eten weet je.. Wel vind ik dat ik koriander moet leren eten en dus dwing ik mezelf af en toe om het wel te eten. Oefening baart kunst dus uiteindelijk vind ik het dan vast wel lekker hoop ik dan maar. Ik vond vroeger spruitjes ook niet lekker en dat zijn nu zo ongeveer m’n favo’s dus koriander en ik gaan een glansrijke toekomst tegemoet. Ik voel het! ;) Dus ook al kook ik er zelf nog steeds niet echt mee, ik doe niet moeilijk als iemand iets met koriander heeft gekookt en ook vraag ik in restaurants niet bij gerechten of het zonder koriander mag als ik heel graag die ene curry wil (ook al wil ik het stiekem eigenlijk wel zonder..).

Goed, dit vroeg dus om een strategiewijziging voor mijn babyshowerlekkers. Want niet alle smaken passen lekker bij koriander. De geplande pastinaaksoep werd gele paprikasoep en ik maakte deze korianderpesto voor erbij. Lekker met feta, amandel en fris citroensap. En ik kan het nog steeds zelf niet zo goed geloven, maar ik vond het dus serieus super lekker. Unglaublich! Geen enkele associatie met wat voor afwasmiddel of ander zeperig ingrediënt dan ook! (ik zou hier bijna hashtag blessed bij zetten want echt, het was een soort epiphony, maar goed ik ben niet zo thuis in de hashtags en díe vind ik ook nog eens mega irritant. En Amayzine ook trouwens las ik toevallig laatst. En dan is het zo natuurlijk. ;) ).

Anyway, de korianderpesto was dus een laaiend succes! Zo vonden ook de andere ladies op de babyshower! Dus hier vind je het recept!

Korianderpesto met feta

Ingrediënten

– 1 bosje koriander (60-70 gr)
– 5o gr feta
– 50 gr amandelen
– 2 eetl magere kwark
– 2 eetl olijfolie
– 1 eetl citroensap
– peper en zout

Nodig: keukenmachine, hakmolentje of vijzel

Bereiding

Draai de onderste stelen van de koriander af en gooi deze weg. Doe de rest van de koriander in de keukenmachine. Hak de amandelen grof en voeg deze samen met de feta en de kwark toe aan de koriander. Zet de keukenmachine aan en laat hem eventjes draaien tot alle ingrediënten een homogene massa vormen. Voeg dan de olijfolie en de citroensap toe en meng dit nog even kort in de keukenmachine. Je kunt hier nu zelf kiezen of je hem grof of juist gladder wilt. Laat de machine gewoon net zo lang draaien tot je een massa hebt die je wilt. Voeg dan naar smaak peper en zout toe en roer dit nog even goed door. Serveren in een leuk bakje, lekker (zelfgemaakt, bijvoorbeeld deze) versgebakken brood erbij en smeren maar! Zo doe je dat:

image

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *