Video|How to: Komkommer en avocado smoothie met bleekselderij en Tic-Tac Apple Mix

♫ Don’t get fooled by the food that we got, we’re still we’re still bakchicks from the blog 

Hadewych van That Girl From Amsterdam is een super toffe chick. Bakchick wel te verstaan, want naast haar baan, styling werk en natuurlijk haar blog is ze ook nog eens op donderdag bakdag te zien in RTL Koffietijd waar ze allerlei lekkers bakt met Koopmans. Ik ontmoette haar laatst bij de Culi Bloggers Drink en toen kwamen we erachter dat we elkaar in onze studietijd ook al eens tegen het lijf waren gelopen. Grappig hoe klein de wereld dan weer eens blijkt te zijn.

Natuurlijk haalden we allerlei herinneringen aan die tijd op maar vooral hadden we het meteen heel gezellig en spraken we af om een keertje samen te gaan koken en bakken. Nou, dat is er laatst van gekomen. Hilarisch was het. Meet Bakchicks from the Blog!

Bovendien hebben we niet zomaar gebakken. Nee, we hebben er iets speciaals van gemaakt. We hebben namelijk Tic Tacs gebruikt in twee recepten. Geïnspireerd door De Speld die er laatst dit nieuwsfeitje over plaatste. Tic Tacs de nieuwe superfoods? We sooo agree! ;) Dus daar gingen we wel eens even lekkere dingen mee maken. En niet alleen maken? Nee, Hadewych, vivid vlogger als ze is, heeft er ook een filmpje van gemaakt. zie hierboven!

Het eerste recept is deze komkommer en avocado smoothie met bleekselderij en Appel Tic Tacs, imagegebaseerd op dit recept voor komkommersoep van Rens Kroes. Wij vonden het alleen niet echt een komkommer soep, maar meer een gezonde komkommer en avocado smoothie. Of moet ik zeggen Tic-Tac-komkommer-avocado-bleekselderij-wodka cocktail? We hebben er namelijk -tikkeltje rebels als we zijn- een scheutje wodka in gedaan. Gras wodka. Dat dan weer wel. Ik bedoel, je moet natuurlijk wel in groene, gezonde sferen blijven. En vervolgens doe je hem in een cool cocktailglas en drink je hem op in het zonnetje aan de gracht. Perfécte combinatie voor een late Thursday afternoon drink. Gewoon omdat het. Omdat het lente is. Zoals hiernaast dus. En een glaasje wijn on the side. Hihi.

Deze komkommer en avocado smoothie met bleekselderij is heerlijk fris, zomers, kruidig, mega gezond want boordevol groenten en bijzonder lekker door de toevoeging van de Appel Tic Tacs. Het is een beetje vreemd, agree, maar ze geven net een klein fris zoet-zuur tintje aan de smoothie wat alle smaken bij elkaar brengt. En door de avocado er in is de smoothie heerlijk romig. Natuurlijk kun je de Tic-Tacs er uit laten, zonder was hij ook al heel lekker, maar als je een keer avontuurlijk gezind bent, doe het dan mét! :)

Het tweede recept is -scoop alert!- een briljant baksel geworden. Met Orange Tic Tacs en daar dan karamel mee gemaakt. Dit was lékker! Niet normaal. Die komt dus ook zeer snel online. Maar nu eerst het recept voor onze komkommer en bleekselderij smoothie met Tic Tac Apple Mix!

Komkommer en avocado smoothie met bleekselderij en Tic-Tac Apple Mix (voor ruim 2 grote glazen)

Ingrediënten

image

– 1/2 komkommer
– 3 stengels bleekselderij
– 1 rijpe (hass) avocado
– 1/2 citroen
– 1 teentje knoflook, gepeld
– 1 grote handvol peterselie
– 1/2 duim gember (stukje van ongeveer 1 x 1 cm), geschild
– verse (zwarte) peper en zeezout
– 1 eet olijfolie
– scheutje water
– 1/2 doosje Tic-Tac Apple Mix
en als je net als wij voor the real rebellious deal gaat: scheutje wodka

Nodig: blender

Bereiding

Dit is het simpele gedeelte. Je snijdt namelijk de komkommer en bleekselderij in grove stukken, haalt de pit uit de avocado en lepelt het vruchtvlees er uit. Vervolgens doe je alle ingrediënten samen in de blender (ook de Tic-Tacs? ja ook de Tic-Tacs! dit werkte bij ons ook prima), pers je de halve citroen erbij uit (pitjes even opvangen), draai je er wat verse peper en zout bij, scheutje olijfolie erbij en blenden maar! Tot slot doe je er dan nog naar smaak en dikte een beetje water bij en dus eventueel de wodka. En cheers!

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *