Knoflook-knolselderijsoep

♫ So sing with me, can’t you see, I don’t have money on my mind ♫

Soep. I love it.

Ik heb het al vaker geschreven: ik ben echt dol op soep. Het is zo makkelijk en zo lekker. Vol met verse groenten, geen toevoegingen zoals in kant-en-klare soep en een prima snelle maaltijd met een beetje brood of een salade. Perfect om restjes groente in te verwerken of een grote pan te maken en dan kleinere porties in te vriezen of bewaren voor als je een keer snel moet eten.

Zangles. I love it even more.

Snel eten moet ik tegenwoordig op maandag want sinds kort ben ik weer begonnen met zangles. Samen met twee andere vriendinnen volg ik bij de Babette Labeij Music Academy een groepszangles met nog 10 anderen in de groep. Niet normaal zo leuk! Waanzinnig om weer veel te zingen en echt aan een nieuw nummer te werken. Wat vooral heel tof is om te merken is dat we binnen een uur met z’n allen gewoon een heel nummer doen dat ook nog eens echt goed klinkt. Inclusief veel meerstemmige stukken zodat het ook a capella als een mooi geheel klinkt. Uiteraard met dank aan de docent die de muziekbegeleiding doet, ons de stukken voorzingt en ons uitlegt hoe we ons beter kunnen inleven in het nummer zodat de emotie ook echt overgebracht wordt.

Cato zingt ‘t

Je merkt, ik ben mega enthousiast en kom er vol energie vandaan! Het is een soort Glee club voor grote mensen haha. Echt een feestje. Deze blog heeft dan ook een extra persoonlijk tintje. Ik geef jullie dit keer niet alleen een kijkje in mijn keuken door een lied van de originele artiest bij het recept te plaatsen, maar ik neem jullie echt in mijn muzikale wereld mee. Rond kerst heb ik dat al een keertje eerder gedaan met Let It Snow bij het recept voor de flan en daar had ik zeker de smaak te pakken. Jezelf opnemen is alleen nog best ingewikkeld. Maar door de zangles is er automatisch muzikale begeleiding bij het nummer. Dus dit keer speel ik samen met mijn mede-zangeressen zelf de artiest. Soms nemen we het nummer namelijk aan het einde van de les op en ik ben van plan om deze liedjes af en toe ook hier te delen als liedje bij een recept. Omdat ik deze knoflook-knolselderijsoep een paar weken geleden maakte voor de les waar we Money On My Mind van Sam Smith geoefend hebben, vond ik dit een mooi nummer om als primeur hier te gebruiken. Met dank aan al m’n medezangeressen natuurlijk! Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Maandag = soepdag

Op maandagen eet ik dus vaak soep. Ideaal als maaltijd voor de les want snel en niet een té vol gevoel. Alle nieuwe soeprecepten die ik maak, ga ik vanaf nu hier delen. Soms heb ik het recept al eerder gemaakt om alleen nog even snel op te warmen op de dag zelf, maar soms zullen het ook quick and easy soeprecepten van leftover ingrediënten zijn die inclusief snijden, koken en pureren in een klein half uurtje in elkaar te draaien zijn.

Deze knoflook-knolselderijsoep is er zo eentje. Ik had nog een stuk knolselderij over en heb daar afgelopen maandag deze snelle soep mee gemaakt. De combi met knoflook is echt super lekker en de kervel maakt het helemaal af door zijn kruidige, lichte anijsachtige smaak die heel lekker combineert met knolselderij. Kun je nou geen kervel krijgen – niet alle supermarkten hebben het – dan kun je ook wel peterselie gebruiken. Voor dit recept heb ik de hoeveelheden trouwens aangepast naar een hele knolselderij, maar je kunt de ingrediënten natuurlijk ook verminderen als je een stuk knolselderij gebruikt.

Knoflook-knolselderijsoep

Ingrediënten

– 1 knolselderij (+/- 750 gr)
– 6 teentjes knoflook
– 1 sjalotje
– 1,5 L kippenbouillon
– handvol verse kervel (of eventueel peterselie)

Nodig: staafmixer

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil en snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de takjes van de kervel fijn, hak de blaadjes grof en zet beide apart. Neem een soeppan en fruit hierin het sjalotje in een klein beetje olijfolie glazig. Voeg de knolselderij, de takjes kervel en de knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe en laat zo’n 15 minuten koken totdat de knolselderij zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg op het einde de kervel toe en pureer nog even kort mee. Houd een klein beetje kervel achter ter garnering.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *