In de media

CATO CHEFT ‘T verschijnt geregeld in de media. Schrijven over eten vind ik waanzinnig leuk en voor mijn werk als marketeer heb ik ook veel copywriting gedaan. Het meeste dat ik schrijf is natuurlijk voor mijn blog, maar soms doe ik het ook in opdracht voor magazines, producten, merken, winkels of bedrijven.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van publicaties. Wil je met me in contact komen over een samenwerking? Kijk dan bij Zakelijk of neem direct contact met me op.

Winnend recept ‘Kliekipedia’ van SIRE

SIRE pakt in 2015 voedselverspilling aan met hun nationale campagne ‘Kliekipedia’. Mijn recept voor frittata is als winnaar gekozen uit inzendingen van foodbloggers door meesterkok Angélique Schmeinck met de volgende reactie:

“Een frittata is een ideaal kliekjesrecept om eindeloos mee te variëren. Een waardevolle tip en maakbaar voor iedereen. Eieren, groenten, kaas heeft iedereen altijd nog wel in huis. Daarnaast heeft Dorée het bijzonder leuk èn informatief omschreven (inclusief soundtrack, erg grappig).”

Hun cameraploeg kwam in mijn keuken filmen en het filmpje is gepubliceerd op www.Kliekipedia.nl.

Recepten voor Royal Club Running Dinner

Royal Club is in 2015 hun nieuwe campagne ‘Running Dinner’ gestart waarmee je een diner verzorgd door chef Michiel Van der Eerde kunt winnen. Een aantal van mijn recepten zijn ter inspiratie op de Running Dinner website gepubliceerd.

Royal Club Running Dinner

NPO Radio 6 bij Astrid de Jong in @Friday

Over eten schrijf ik niet alleen, ik práát er ook heel graag over. Zo was ik op vrijdag 24 april te horen in het radioprogramma @Friday op NPO Radio 6 bij Astrid de Jong. Ik vertelde over mijn blog en het recept voor harissa kip met linzensalade. Luister het hele fragment hier:

Gastblog Bloggers Network

Voor Bloggers Network -een online platform dat bedrijven en bloggers aan elkaar koppelt- schreef ik de gastblog ‘Hoe onderscheid je jezelf als blogger’. Een blog met tips over hoe je jezelf als blogger marketing wise kunt onderscheiden, maar hoe je dit vooral doet door dicht bij jezelf te blijven. Om zo anderen te inspireren en motiveren om het beste uit hun blog en uit zichzelf te halen. Natuurlijk met een flinke dosis muziek want iedere alinea is een clickable link naar een nummer dat mij inspireert om mijzelf en anderen te motiveren je te onderscheiden als blogger.

image

Kerstspecial ‘Aan de Keukentafel met COOP’

Voor de kerstspecial 2014 van ‘De Keukentafel’ het huismagazine van COOP supermarkten, schreef ik in opdracht een aantal recepten en een stukje achtergrondinformatie. Onder mijn eigen naam is deze ‘Cheesecake in een potje’ gepubliceerd. Een recept dat me vol jeugdsentiment doet terug denken aan mijn Oma Amerika en alle heerlijkheden die uit haar keuken kwamen. Het gerecht kwam full page in de papieren versie en het volledige recept staat hier op de website van ‘De Keukentafel’.

Aan de Keukentafel met COOP - Dorée's cheesecake in a jar (publicatie) crop

Food concept voor Retailstore

In oktober 2014 won ik de gastchefcompetitie van Bilder & De Clercq. Mijn recept voor ‘In harissa gemarineerde kippendijen met lauwwarme linzensalade’ lag in januari 2014 in hun schappen.

Na het winnen ontwikkelde ik het concept ‘Het Beste Gerecht Van’ voor ze. De gastchefcompetitie was eerste instantie bedoeld voor signature dishes van chefs van restaurants. Ik heb dit concept doorontwikkeld en de restaurants benaderd, het marketingplan geschreven en geadviseerd bij de branding van het concept.

Bilder & De Clercq - Harissa kip met lauwwarme linzensalade

Gastblogs Culi Amsterdam

In het najaar van 2014 was ik een tijdje gastblogger van online culinair magazine Culi Amsterdam. Ik schreef verslagen van culinaire events en reviews van eettentjes, waarna ik een twist-recept ontwikkelde gebaseerd op datgene dat ik besteld had. Een overzicht van al mijn gastbijdragen op Culi Amsterdam vind je hier.

Logo Culi Amsterdam