Culinaire productie voor Appie Today

♫ Always stop, look up and remember. Choose your own adventure. ♫

Zo. Daar ben ik weer. Op Instagram is wel een en ander voorbij gekomen, maar hier was het wel erg stil hè? I know.. En daarom wil ik graag eventjes vertellen hoe dat komt en wat ik dan allemaal gedaan heb.  Ik ben er namelijk MEGA enthousiast over. Zo waren er heerlijke perslunches, borrels en diners (bofkont!). Stond ik in de keuken van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns (te gek!). Waren er lanceringen van o.a. de Magimix Cook Expert (briljant ding!) en de nieuwe mini KitchenAid (te cute!). En ondertussen was ik ook nog aan het werk voor Douwe Egberts. Oh ja en ik was ook een klein maandje volledig off the radar op Cuba. Zonder internet, zonder laptop; zo waanzinnig lekker!

Culinaire productie voor Appie Today

Druk dus en genoeg voer voor nieuwe artikelen, maar simpelweg geen tijd. Want naast dit alles werkte ik ook aan een fantastische opdracht: voor niemand minder dan Albert Heijn doe ik de culinaire productie van hele grappige filmpjes op hun nieuwe YouTube kanaal Appie Today. Waaattt? ALBERT HEIJN?!?! Ja. Albert Heijn ja. Zo waanzinnig cool. Recepten testen en artikelen schrijven voor mijn eigen blog schoot er daarom helaas eventjes bij in, want ik was dus ontzettend veel recepten aan het koken en stylen voor deze filmpjes. Nieuwsgierig zeker? Zie hier de versie met bejaarden. Ik maakte BBQ tofuspiezen waarbij de rook in de stolp werd gestopt via een rookpistool -daar zie je me ook mee spelen op de foto hierboven bij deze blog. Het hele filmpje zie je hieronder en de rest van de afleveringen vind je op Appie Today.


Culinaire productie?

In mijn oude baan werkte ik veel samen met cocktailshakers als we een commercial maakten of nieuwe cocktails ontwikkelden. Nooit bij stil gestaan dat dit onder de noemer ‘culinaire productie’ valt, maar sinds mijn tijd bij MasterChef realiseer ik me dat culinaire productie echt een vak apart is. En niet zomaar eentje. Waar iemand (vaak een reclamebureau) bedenkt dat ze als nieuw concept een filmpje willen maken en een filmproductiemaatschappij vervolgens de film produceert, is er een culinair producent om het food gedeelte op zich te nemen; van het mede bedenken (wat is er mogelijk? wat past er bij het conceptuele idee?) tot het inkopen en bereiden van de gerechten en natuurlijk het stylen van de borden voor ze gefilmd gaan worden. Iets dat je echt heel serieus moet nemen. Én iets dat ik ontzettend leuk vind! Ik was dan ook superblij en enorm vereerd toen ik gevraagd werd om dit voor Appie Today te doen.

♬                ♬                  ♬                   M       U      S       I      C                ♬                ♬                 

Het stoppen met mijn baan en voor mezelf beginnen is soms best wel een spannende ride geweest. Als je dan mag meewerken aan zo’n productie voor een mooi en groot merk als Albert Heijn is dat echt te gek. En dat helpt je dan ook weer herinneren aan het feit dat je toch echt wel de juiste keuze hebt gemaakt. Op mijn reis door Cuba kwam ‘Choose Your Own Adventure’ van Goldfish regelmatig voor in mijn playlist en dat is bij uitstek een goed nummer voor bij deze blog. Goede beat, catchy deuntje en hele ware teksten…

“Catch a ride
At the opportunity zoo
Right on time
You came stumbling through

It’s a fight
No one can win it for you
In the final days, if you change your ways
Always stop, look up and remember
Choose your own adventure”
~Goldfish

♬                ♬                ♬               ♬                ♬                            ♬                ♬                 

 

En het was zo leuk! Het culinaire stuk natuurlijk, maar ook het ontmoeten van weer zoveel ontzettend leuke mensen die aan de productie hebben meegewerkt. Je begrijpt, ik kan niet wáchten om er nog meer te maken. Kan er nu nog niet zoveel over zeggen, maar dat ze er komen is zeker!

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.. :) Oh en als je nieuwsgierig bent naar een recept, laat het me dan even weten!

Enjoy!
X Cato

2 Comments

  • Pien says:

    Wat een heerlijke blog en wat super om te lezen dat het allemaal zo goed met je gaat en dat je zulke supergave dingen aan het doen bent!
    Ben benieuwd naar alle nieuwe avonturen!

Comments are closed.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T