Hummus van Limabonen en veldsla

♫ Oh, papa, sit down and hear my song. Oh, and if you feel like it, then please sing along. ♫

Vorige week ging ik met mijn vader naar het theater. Dit hadden we al een hele tijd niet meer samen gedaan en toen ik laatst aan hem vertelde dat ik met een vriendin naar De Ontdekking Van De Hemel was geweest en dit zo’n goed stuk vond zei hij dat hij daar ook naartoe wilde. Nou, ik wilde best nog een keer. Het blijft een indrukwekkend verhaal dat ze al heel erg hebben moeten inkorten om het in een toneelscenario te gieten dus er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Van tevoren gingen we gezellig samen eten bij Hugo’s Bar & Kitchen. Ik wilde hier nog steeds een keer naartoe om te eten, want had er goede verhalen over gehoord en kende het toch nog toe alleen van de goede cocktails en oesters op het terras in de zomer (aanrader, want ze doen dan oester happy hour!). Toen wij onze gerechten kregen, werd er bij onze buren op spinaziehummus op tafel gezet en zoals dat zo vaak bij mij gaat: de inspiratie voor dit recept was geboren. Het was nog niet helemaal uitgedacht maar het plannetje had zich in mijn hoofd geworteld.

Toen er laatst een aantal vrienden bij mij kwamen eten voordat we naar een feestje gingen, kon ik mijn opgedane inspiratie de vrije loop laten en heb ik deze hummus van Limabonen en veldsla gemaakt. Perfect want zo had ik meteen iets gedaan met het blik butter beans dat ik een keer in een opwelling gekocht had bij een Turks groentenzaakje. Butter beans, of boterbonen, zijn beter bekend als Limabonen en deze jongens kun je ook gewoon in de supermarkt kopen. De hummus smaakte romig, licht bitter door de knoflook en nootachtig door de tahin en de veldsla. Heel erg lekker in combinatie met het walnotenbrood dat ik die middag op de markt had gekocht. Een nieuwe favoriet! Lucky me want er was nog wat over na de avond en ik kan je inmiddels uit ervaring vertellen dat hij ook erg lekker is als beleg op crackers en roggebrood en ook top om groenten als wortel, tomaatjes en selderij in te dippen. Hmmm-mus! ;-)

Hummus van Limabonen en veldsla

Ingrediënten

– 400 gr Limabonen uit blik
– 1 flinke eetlepel tahin
– 1/2 teentje knoflook, in grove stukken
– 50 gr veldsla, de harde uiteinden er af gescheurd
– sap van een 1/2 citroen
– 1 eetl olijfolie
– peper en zout, naar smaak

Nodig: keukenmachine, blender of vijzel

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de sla in de keukenmachine en laat even draaien. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap, peper en zout toe. Eventueel ook wat olijfolie om het geheel wat smeuïger te maken. Voeg dan de sla toe (eventueel in een paar keer als je een klein machientje hebt) en zet de keukenmachine weer even kort aan. Laat dit niet té lang draaien zodat de sla niet helemaal kapot gaat. En klaar is je dipje!

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *