Rum & Choco move over: Gin & Choco is dé winterse comfort drink!

♫ It’s the juice that makes it juicy. It’s the funk that makes it funky. ♫

Sommige dingen zijn zo simpel en zo lekker. En vaak ontstaan uit armoede of ‘bij gebrek aan beter’. Er zijn echt zóveel wereldwijd bekende gerechten als (om niet de minste te noemen) Tarte Tatin en Spaghetti Carbonara die geboren zijn als ‘foutje’ of als goddelijke ontdekking van eten dat bij elkaar in een pan is gedaan omdat dat de enige ingrediënten voorhanden waren.

Iedereen heeft vast weleens van dat soort gerechtjes gemaakt. ‘We hebben honger, geen zin om te bestellen, nog dit, dit en dat in huis, let’s just see what it will taste like?!’ Herkenbaar toch? Veel van mijn inmiddels favoriete eetgewoonten (pindakaas met tomaat bijvoorbeeld) zijn zo ontstaan.

Nu wil ik helemaal niet per se claimen dat dit recept voor een nieuwe winterse drank in het rijtje past bij bovenstaande klassiekers maar ik vond dit zo’n geniale ontdekking – en wat mij betreft stúkken beter dan de alom bekende Choco met Rum – dat ik het graag deel!

Afgelopen zondag had ik namelijk samen met Marjolein van BUUR KOOKT het bankje ‘Koek & Chopie by Buur & Cato’ voor Bankjescollectief. Voorpret lees je hier. We serveerden warme choco (met een tikkie rum voor de liefhebber – en dat waren er veel ;) ) en heerlijke zelfgebakken taart: Yvette van Boven’s goddelijke chocoladetaart met grapefruit, deze twist op standaard appeltaart want met dille – héél lekkere combi! en een upside down cranberry-kokoscake. En zo zag dat er uit.

image

Dit was al een enorm succes op zich en van langslopende toerist tot Bankjescollectief-fan tot natuurlijk onze lieve vrienden, iedereen schaarde zich rond ons vuurtje, prikte een vorkje taart en warmde zich van binnen op aan de warme chocomel. Totdat de rum op was. Oh no, wat nu?! Ik had nog een fles gin (Tanqueray Ten – one of my faves voor Gin & Tonic) en zo ontstond Gin & Choco! Man man man, wat was dát lekker! Het bittere en kruidige van de gin vond ik echt perféct passen bij de chocomel. Waar ik rum vaak een beetje te zoet vind, was dit echt héél erg lekker! Yes, it’s the juice that definitely makes it juicy. Dus wat mij betreft is het: move over Choco met rum, vanaf nu is het Gin & Choco wat de klok slaat als winterse opwarmdrank. Té makkelijk, té comforting en té lekker!

Gin & Choco

Ingrediënten

– Chocomel (natuurlijk wel de enige echte)
– Tanqueray Ten (of andere gin)

Bereiding

Warm de chocomel langzaam op in een pannetje. Doe een scheutje gin in een glas of mok en giet hier de warme chocomel bij. Maak af met een toefje slagroom om het éxtra lekker te maken.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T