Gezonde milkshake met kokos en banaan

♫ Gonna buy me a ticket to the Tropics ♫

Milkshakes zijn af en toe heerlijk. Helemaal in de zomer. Romig, koud, fris fruitig. Of een chocolade treat. Maar ze zijn zo zwaar en machtig vaak. Dat kan ook anders! Met een gezonde milkshake. Een wat? Door hennepzaad toe te voegen aan een smoothie krijgt deze een heerlijke romige milkshakestructuur zonder dat je roomijs hoeft te gebruiken en daar is je gezonde milkshake!

Hennepzaad is momenteel overal te vinden. Categorietje Superfood want boordevol eiwitten, onverzadigde vetzuren (je weet wel, van die Omega-3 dingen) en vezels. Hartstikke hip en trendy dus. Fijn, want dan kun je het overal goed kopen. Het komt van de hennepplant, maar verwacht hierbij geen hallucinerende kwaliteiten. Ondanks dat het van dezelfde plant komt als marihuana word je hier niet stoned van. Onder vogels is het wel al jarenlang een regelrechte hit. Alleen kennen zij het als kempzaad. En dit kempzaad blijkt op vogels te werken als haver op een paard. Aldus Wikipedia. Hoe die werking precies is, geen idee, maar het insinueert iets goeds.

Genoeg reden om dus eens een gezonde milkshake met hennepzaad te maken. Hieronder een recept voor een versie met banaan. Gemaakt met Optimel Kokos voor een tropische kokossmaak en een klein beetje limoensap voor extra frisheid. Én een lepeltje pindakaas wat ik echt súper lekker vind in combinatie met de smaken kokos en banaan. Hoeft niet natuurlijk, maar probeer het eens! Je kunt overigens oneindig variëren met ingrediënten. Andere soort melk of vruchten, lepeltje honing erbij. You name it!

Je zou verwachten dat hét nummer bij deze blog natuurlijk Kelis’ Milkshake was. Is ook zeker door mijn hoofd geschoten. Maar toen ik hem proefde kreeg ik door de tropische smaken automatisch het heerlijk foute Ticket To The Tropics van ons aller Geer in mijn hoofd.

In my mind I drift away
Then I’m on my way to tropic island
You’d always said I was a dreamer
You were right
   - Gerard Joling

Gezonde milkshake met kokos en banaan

– 300 ml Optimel kokos
– 1 banaan
– 1 eetl gepeld hennepzaad
– 1 tl pindakaas

Doe alle ingrediënten in de blender en laat even kort draaien tot je een gladde milkshake hebt. Voeg naar smaak nog wat honing toe om het wat zoeter te maken en serveer in een mooi glas.

Enjoy!

X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *