Gegrilde kwartel met aardpeer, truffelaardappel en rode uienjus

Kwartel op donderdag. Gewoon omdat het kan.

Ok, een beetje pretentieus is het misschien wel een beetje, fancy kwartel zo op een doordeweekse donderdag. Maar ik had een weddenschapje verloren en moest een dinertje koken dus dan kan ik me natuurlijk niet laten kennen!
Ook al is dit niet echt ‘weekly food’, toch ga ik dit recept met jullie delen!

Gegrilde kwartel met aardpeerpuree, truffelaardappel, gele wortel en rode uienjus (2 personen)

Ingrediënten
– 2 kwartels
– lardeerspek
– 3 aardperen
– 2 truffelaardappels
– 1 gele wortel
– 1 rode ui
– peterselie
– boter
– truffelolie
– appelstroop
– eendenvet

Bereiding
Maak de kwartels schoon (of nog beter, laat een stoere man dit doen… of je poelier), spoel ze af met water en dep ze droog. Wrijf ze in met peper en zout en rol er een plak lardeerspek omheen. Zet ze 25 min in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Schil de aardperen, snijd ze klein en kook ze ong 20 minuten. Maak er een puree van die je op smaak brengt met truffelolie, peper en zout.

Schil en snijd de truffelaardappels doormidden, kook die ong 10 min voor en doe ze dan halverwege de kooktijd van de kwartels in de ovenschaal erbij.

Schil en snijd de gele wortel in plakken, kook even kort al dente en maak het af met een klontje boter, peterselie en een beetje peper en zout.

Snijd de rode ui in grove halve ringen en bak deze zachtjes in het eendenvet tot ze zacht zijn. Doe er dan een lepel appelstroop bij en breng op smaak met peper en zout.

Alles op het bord leggen en klaar ben je! Mooi gerechtje voor dit weekend toch?

Als je het met dit mooie weer wat lichter en zomerser wilt aanpakken, kun je de kwartels natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld doperwtenpuree, een salsa verde met munt en witte bonen. Of maak je eigen versie van Peking eend pannenkoekjes en gebruik het vlees van de kwartels instead. Opties te over! Geniet van de zon!

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T