Fluffy bananenpannenkoekjes met kwark en frambozen

♫ Maybe we can sleep in, make you banana pancakes, pretend like it’s the weekend now ♫

Ik heb regelmatig dat ik goede ideeën onder de douche krijg. Mijn guilty pleasure website Beautify schreef er laatst over waarom dat toch is. Het zal je niet verbazen dat dit bij mij vaak ideeën zijn die met eten te maken hebben… ;) Zo ook met dit recept. Je ziet recepten voor bananenpannenkoekjes de laatste tijd veel voorbij komen dus ik was nieuwsgierig om het ook eens te proberen. Vervolgens maakte ik al bananenpannenkoekjes samen met Buur Kookt bij de lancering van Brothers Green Eats (rechtsbovenin op deze foto). Super dankbaar recept want het is echt niets meer dan een banaan en een ei. Heel gezond dus. En lékker!

Op de ochtend dat het idee voor deze bananenpannenkoekjes in me opkwam zou ik ‘s avonds in het vliegtuig stappen voor een paar daagjes relaxen met vriendinnen. Ik moest dus de ijskast leeg maken en kreeg het idee om de standaard banenenpannenkoekjes wat op te pimpen en er kwark en frambozen aan toe te voegen.

Het resultaat waren heerlijke fluffy en romige pannenkoekjes met het zoetige van de banaan en het frisse van de frambozen. Lepel kwark er op en nog wat losse frambozen en je hebt een heerlijk weekends ontbijtje!

Banana Pancakes van Jack Johnson is natuurlijk een mega voor de hand liggend nummer bij dit recept. Maar behalve dat het nummer letterlijk over bananenpannenkoekjes gaat, past de vibe van dit nummer ook perfect bij luie zondagochtenden in bed. En laten deze pannenkoekjes met kwark en frambozen daar nou ook uitermate geschikt voor zijn… :)

Wake up slow, mmm mm, wake up slow

– John Mayer

Fluffy bananenpannenkoekjes met kwark en frambozen

Ingrediënten

– 2 eieren
– 1 rijpe banaan
– 1 volle eetlepel kwark, plus extra ter garnering
– 5 frambozen, plus extra ter garnering
– optioneel: lepeltje honing of jam, wat kaneel, beetje suiker, nootjes, wat je maar lekker vindt

Bereiding

Prak de banaan en de frambozen in een kommetje met een vork. Kluts het ei er door en roer een eetlepel kwark er door. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag, schep een beetje beslag in de pan en bak de banaanpannenkoekjes aan beide kanten bruin. Maak een stapeltje op een bord, schep er een lepel kwark over, garneer met de frambozen en doe er optioneel naar smaak nog wat lekker makende dingen als honing, kaneel of suiker over.

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T