Easy havermoutpap: 5 minute porridge met quinoa, amaranth en havermout

♫ 1, 2, 3, 4, come on baby say you love me, 5, 6, 7, time ♫

What time is it? Porridge time!

Dit heerlijke bordje havermout lijkt toch net op een klokje zo? En dus had ik meteen dit liedje in m’n hoofd. Zoals Chantal Janzen zou zeggen: ‘Die Gloria, Wat kan ze goed playbacken hè?’ ;) Gut wat een jeugdsentiment. Ik moest ook meteen denken aan de mini playbackshow waar dit nummer ik denk wel 10 keer gedaan is voor m’n gevoel. En als iets óók jeugdsentiment is, is het wel pap! Of porridge, omdat dat gewoon lekkerder klinkt… ;)

Ik maakte laatst een keer niet m’n alltime favourite havermoutpap maar experimenteerde er op los met quinoa en amaranth. En oh my pretty porridge baby, was dít even lekker! En makkelijk ook nog eens. Klinkt goed hè?! Let’s do it!

Alles wat je nodig hebt is een magnetron, 5 minuten tijd en de ingrediënten obviously. Duh. ;)

Easy havermout pap: 5 minute porridge met quinoa, amaranth en havermout

Ingrediënten

– 1 eetl quinoa
– 1 eetl amaranth
– 2 eetl havermout
– 200 ml melk (ik ❤️ soja hiervoor)
– eindeloze lekkermaakvariaties als: honing, rozijnen, noten, (gedroogd) fruit, you name it! :)

Bereiding

Doe de quinoa en amaranth samen met 100ml melk in een kom. Zet 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer een paar keer door. (Let op: de melk gaat heel hoog borrelen. No stress! Dit hoort. ;) Blijf gewoon even opletten dat het niet over je kom gaat. Met af en toe de deur openen en roeren komt dit helemaal goed! Voeg hierna de havermout en resterende melk toe, roer het geheel weer even door en zet nogmaals voor 2,5 minuut in de magnetron. In principe hoef je dit niet tussentijds door te roeren maar kan natuurlijk wel. Als de porridge iets te droog is for your liking, roer er dan nog een klein beetje melk of sojayoghurt (heeeel lekker) door. Klaar! Voeg er vervolgens allerlei lekkers aan toe. Op de foto hieronder heb ik er gele en rode rozijnen, banaanchips, kokossnippers, walnoten, hazelnoten, pompoenpitjes, honing en een lepeltje pindakaas in gedaan. Hier wil je toch metéén drie lepels in zetten…

image

Enjoy!
X Cato

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T