Easy Cubanos (die uit Chef the movie ja)

♫ Se baila así, se gozá más, se baila así, se gozá más. Ay que ritmo sabroso! ♫

Gistermiddag was ik samen met Marjolein van Buur Kookt plannen aan het smeden voor Restaurant Day op 15 november (je kunt je hier voor onze pop-up resto Sugar&Spice by Buur&Cato aanmelden!). Zoals het twee echte foodies betaamt ging dat natuurlijk niet zonder lekker eten dus ik had voor ons als lunch ‘Easy Cubanos’ gemaakt. Ja die uit de film Chef ja! Als je die nog niet gezien hebt, zeker gaan doen want dit is een film vol goddelijk eten, zwoele salsamuziek en gewoon een superleuk verhaal over een vader die met zijn zoon en een vriend op foodtruckavontuur door Amerika gaat. Zie de trailer. I like it like that! ♫

Cubanos zijn Cubaanse sandwiches die van oorsprong in Florida in cafés geserveerd werden aan Cubaanse immigranten. Het is een broodje met mosterd, ham, slow roasted pork, Zwisterse kaas en augurken, die je vervolgens roostert tussen zo’n sandwich-maker-grill (je weet wel, die Telsell topper van een George Foreman grill). Een tijdje geleden had ik ook al Cubanos gemaakt maar toen had ik echt zelf slow roasted pork gemaakt. Dit keer had ik het wat makkelijker aangepakt en lekker Zeeuws spek bij slagerij Louman gekocht. Nou, de Cubanos waren er niet minder lekker om en het maakt ze wel stukken easier om te maken! En ook een George Foreman grill hoeft niet per se hoor. Heb ik ook niet namelijk.. ging ook prima in de pan! Zeker een keertje doen dus, hierbij het recept!

Easy Cubanos (voor 2 broodjes)

Ingrediënten

– 1/2 stokbrood (of ander knapperig wit broodje)
– 100 gr zeeuws spek, in dikke plakken
– 2 grote plakken gekookte ham (bijv. achterham)
– 100 gr Zwitserse kaas, in plakken
– 1 eetl mosterd (of meer/minder naar smaak)
– 2 augurken, in lange plakken
– boter om de broodjes in te smeren

Bereiding

Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenkant met een beetje boter. Rooster deze dan aan de beboterde kant in een pan (or on your grill, yeah!). Haal ze dan weer uit de pan, leg even apart en bak de plakken ham kort aan totdat ze lichtbruin kleuren. Leg de ham dan ook even apart en bak de plakken zeeuws spek even goed aan totdat ze een beetje knapperig zijn. Bouw dan de broodjes. Besmeer de onderkant met de mosterd, beleg met de ham, het zeeuws spek, de Zwitserse kaas en de augurk. Leg dan de bovenkant erbovenop en grill de broodjes nog even goed aan beide kanten in de pan (of – daar is ie weer – in je grill). Doe je het in de pan, druk de broodjes dan tijdens het bakken even goed plat met een spatel.

And then all you have to do is this… nos gusta!! :)

image

Enjoy!
X Cato

7 Comments

 • Ooooe, lekker! Toen ik de film zag kreeg ik hier ook meteen zin in. Helaas tot op heden niet gemaakt, maar ze gaan er zeker komen :-)

  • Cato says:

   Haha ja álles in die film wilde ik wel maken! Ben benieuwd wat je ervan vindt als je ze maakt. Deze zijn in elk geval snel gemaakt!

 • glenn says:

  Ik ben enorm benieuwd naar dat uien ommeletje die hij voor zijn zoontje bakte.
  enig idee hoe zo iets heet?

  • Cato says:

   Hi Glenn, dank voor je berichtje. Ik weet even niet zo snel welk omeletje je bedoelt maar ik ben nu wel nieuwsgierig om het uit te zoeken! ;) Kortom, ik kom er bij je op terug!

  • Cato says:

   Hi Glenn, ik heb even de film teruggekeken maar kan niet ontdekken wanneer hij een omelet maakt voor zijn zoontje. Wel een gigantisch lekkere ‘grilled cheese’. Bedoel je die misschien? Die kan ik wel voor je (na)maken! Laat maar even weten en dan ga ik ermee aan de slag. :)

 • glenn says:

  Hai sorry voor het heeel laat reageren. Het was maar een gok wat het was. Toen zijn zoon thuis bij hem kwam maakte hij iets op de bakplaat. Die bedoel ik!

  • Cato says:

   Ha Glenn, ik weet welke scene je bedoelt! Dat is volgens mij een (heeeeeele lekkere) grilled cheese sandwich. Ik ga er binnenkort mee aan de slag en als ie lukt, plaats ik hem! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *