Cheesecake toetje met kletskoppen en bosbessen

It happens every time. They all become blueberries.

Voor dinertjes is het natuurlijk leuk als je ook een lekker toetje kunt serveren. Bij voorkeur een snel toetje. Maar wel eentje die niet standaard is en waarmee je wel doet alsof je uitpakt. Toch?

Dit cheesecake toetje met kletskoppen en bosbessen is er zo eentje! Het is een soort cheesecake, maar dan in een lichtere variant want vooral gemaakt met magere kwark. En hij is in een handomdraai klaar. Je maalt koekjes fijn, roert kwark en mascarpone door elkaar en maakt een hele lekkere bosbessencoulis die heel bijzonder wordt door de basilicum. Alle ingrediënten makkelijk te vinden in de supermarkt en eigenlijk het enige dat je een paar minuten kost is het maken van de bosbessencoulis. Maar dat is echt mega simpel ook!

cheesecake toetje met kletskoppen en bosbessenJe kunt dit cheesecake toetje ook perfect al van tevoren klaar maken zodat je niet last-minute nog de keuken in hoeft na het hoofdgerecht. Maak het alleen niet té ver van tevoren als je de koekjes nog een beetje crunchy wilt. Dit ziet er toch té leuk en lekker uit? Zeker weten dat je hier je gasten mee imponeert!

En ik beloof je dat ze niet zoals Violet Beauregarde uit Charlie and The Chocolate Factory op zullen blazen als een blueberry. Or will they…. Oompa Loompa doom-pa-dee-dee… ;)

Cheesecake toetje met kletskoppen en bosbessencoulis (voor 8-10 personen)

Ingrediënten

– 250 gr mascarpone
– 500 gr magere kwark
– 2 zakjes vanillesuiker
– 175 gr kletskoppen

Voor de bosbessencoulis:
– 250 gr bosbessen
– 10 takjes basilicum
– 1 eetl poedersuiker
– verse zwarte peper

Nodig: zeef

Bereiding

Haal een paar blaadjes van de basilicum, snijd ze in kleine, dunne reepjes en leg apart. Doe de bosbessen in een steelpannetje en zet ze op laag vuur. Houd er een paar apart voor de garnering. Plet de bosbessen met een pollepel en voeg de poedersuiker toe. Doe de takjes basilicum erbij in het pannetje en laat dit een paar minuten heel zachtjes koken. Voeg eventueel een klein beetje water toe.

Maal ondertussen de koekjes grof en zet apart. Roer de kwark goed los en roer de mascarpone samen met de vanillesuiker er door.

Vis de takjes basilicum uit de bosbessencoulis. Zet een zeef boven een kom en schenk hier de bosbessencoulis op. Druk de coulis door de zeef met de bolle kant van een pollepel. Roer de fijngesneden basilicum door de bosbessencoulis en draai er een klein beetje zwarte peper uit de molen over. Roer nog een keer door.

Verdeel de gemalen kletskoppen over glaasjes of kommetjes. Schep hier het mascarpone-kwarkmengsel op en vervolgens de bosbessencoulis. Maak de toetjes af met wat hele bosbessen en eventueel nog wat basilicum en overgebleven koekkruimels.

En lepelen maar!

Enjoy!
X Cato

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *