Boerenkool soep met blauwe kaas

♫ Boer zoekt vrouw en palmt haar in met boerenkool soep ♫

De laatste keer dat ik een recept voor soep plaatste vertelde ik al dat ik er echt dol op ben. En dat ik het een perfecte lichte maaltijd vind op avonden dat ik ‘s avonds druk ben. Op maandagen ben ik dat tegenwoordig altijd want dan heb ik zangles en dus maak ik van tevoren of snel op de avond zelf een lekker vullend soepje. Omdat ik het super leuk vind om te experimenten met smaken voor soep en toch eigenlijk wel iedere week een nieuwe soep maak, ga ik deze op maandagen delen. Maandag soepdag dus!

Dit keer is het een heel leuk en goed gelukt experiment met het momenteel o-zo hippe boerenkool dat me daarom steeds deed denken aan de herkenbare begintune van Boer Zoekt Vrouw. In plaats van klassieke stamppot boerenkool maakte ik namelijk soep van boerenkool en voegde er blauwe kaas aan toe met als resultaat een heerlijke, verrassende en romige soep. Met een mooi lichtgroen kleurtje door het romige van de kaas. Perfect voor een snelle avondmaaltijd met wat brood, heerlijk voor bij de lunch en weer eens wat anders dan boerenkoolstamppot of de trendy boerenkoolchips en Caesar salades van boerenkool die je nu veel voorbij ziet komen (en heel erg lekker zijn!).

Het maken van een soep gebaseerd op een stamppot bracht me overigens direct op allerlei ideeën dus ik heb alweer wat verder geëxperimenteerd en je kunt dus nog meer stamppotsoepen verwachten de komende tijd. ;)

Boerenkool soep met blauwe kaas (voor ruim 1.5L soep)

Ingrediënten

– 200 gr gesneden boerenkool
– 1 grote ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1.5L groentebouillon
– 150 gr blauwe kaas (ik gebruikte Danablu)
– olijfolie

Nodig: staafmixer

Bereiding

Fruit de ui in wat olijfolie glazig in een soeppan. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Doe de boerenkool erbij, roer even door en giet de bouillon erbij. Laat dit zo’n 25 minuten koken tot de boerenkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de blauwe kaas toe en laat dit op laag vuur smelten in de soep. Pureer de boerenkool soep nog een laatste keer. Heerlijk met roggebrood en een halfzacht gekookt eitje. :)

Enjoy!
X Cato

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *