Bankjescollectief: Buur & Cato doen mee met het grootste openluchtcafé ter wereld!

♫ Sittin’ in the winter sun, come and sit down drinkin’ cocoa and rum ♫

Aanstaande zondag 1 februari is het weer zo ver. Bankjescollectief organiseert een wintereditie en Buur & Cato zijn van de partij!

Bankjescollectief is één van de geweldige initiatieven die Amsterdam rijk is. Het is geïnspireerd op het geweldige concept Restaurant Day en de initiatiefnemers van Bankjescollectief zijn twee jonge Amsterdammers die dromen van het grootste openluchtcafé ter wereld waarbij je op een hele leuke manier je buurtgenoten leert kennen. “In een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat buren elkaar kennen, kunnen bankjes een hele grote meerwaarde hebben. Ongedwongen en vanzelfsprekend!” Daar word je toch blij van? Tot nu toe met name nog in Amsterdam maar ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief de rest van ons land gaat veroveren.

Ik kan je namelijk uit ervaring vertellen dat zowel Bankjescollectief als Restaurant Day fantastisch leuk zijn om aan mee te doen of om bij aan te schuiven als bezoeker. Afgelopen zomer deed ik namelijk voor het eerst mee met Bankjescollectief en serveerde ik aan de leukste gracht van de Jordaan (de mijne ;) ) speciale Gin & Tonics met heerlijke Spaanse Pintxos. Lees het verslag en de recepten van de Pintxos hier. Daarna deed ik in november met mijn foodpartner in crime Marjolein van Buur Kookt! mee aan Restaurant Day en kookten we de sterren van de hemel in Sugar & Spice Bakery met ons concept ‘Sugar & Spice by Buur & Cato. Echt een da-ve-rend succes (lees maar hier) dat absoluut naar meer smaakte!

Koek en Chopie by Buur & Cato

Buur en ik slaan de handen weer ineen door samen mee te doen met Bankjescollectief en openen ons bankje waar we iedereen van harte verwelkomen. Ook al ben je vrij om te serveren wat je wil (dit hoeft geen eten te zijn, zo kan ik me van vorige keer nog hele bijzondere bankjes herinneren waar werd gebreid of gebasketbald) natuurlijk zorgen wij als rasechte foodies natuurlijk voor heerlijke zelfgebakken taarten en chocomelk (voor de dare devils met een tikkie rum) en regelen we ook een heus vuurtje om je aan op te warmen. Dus kom vooral lekker winterborrelen bij ons aanstaande zondag 1 februari! Ons bankje is open van 12-15 uur maar bij extreme gezelligheid zullen we de lichten niet stipt op tijd aan doen hoor. ;)

Hope to see you!
X Cato

Bankjescollectief

Wat: het grootste openluchtcafé ter wereld
Wanneer: elke eerste zondag van de maand in de maanden mei-oktober en speciale wintereditie in februari
Website: www.bankjescollectief.nl
Doe mee! ‘Open’ een eigen bankje voor je huis of kom langs bij anderen! Natuurlijk bij ons, maar kijk hier maar eens naar alle bankjes die er zijn.

(Foto credits: Lilian Sijbesma via www.Bankjescollectief.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *