Arla Naturals


Arla komt met iets nieuws: Arla Naturals fruit- en drinkyoghurts. 100% natuurlijk, 0% rommel.

Nieuw. Ik houd ervan. Van alles dat nieuw of vernieuwend is, maar vooral van nieuwe food producten want dat betekent dat er weer iets nieuws te proeven valt! Arla -je weet wel, dat zuivelmerk met die spraakmakende TV commercials, herinner je je bijvoorbeeld die met de otter in de wasmachine nog?- heeft iets nieuws: Arla Naturals. 100% natuurlijke halfvolle fruityoghurts en magere drinkyoghurts in een verpakking waarbij ze transparant zijn over álle ingrediënten.

Dat ik gek ben op nieuwe dingen wist je al, maar laat ik nou ook een sucker voor verpakkingen zijn. Vooral als een verpakking vanaf een afstandje goed laat zien wat het product is, maar helemaal als er dan van dichtbij allerlei leuke details op blijken te zitten; kleine tekstjes met een mooi verhaal over het merk, details in kleurgebruik en uitleg over het product. Echt, ik kan daar als een kind zo blij van worden. Mijn vriendinnen maken me daar vaak belachelijk om als ik weer eens verrukte kreetjes uitstoot in winkels. Ik heb dat altijd al gehad, maar sinds ik in mijn vroegere werk voor Schweppes ook veel nieuwe verpakkingen heb ontwikkeld is het alleen maar meer geworden. Ik denk dat het komt omdat ik nu weet hoeveel er bij komt kijken. Niet alleen in het designproces zelf, maar vooral ook door alle regels waar je je aan moet houden.

En die regels zijn er met een reden. Je mag als fabrikant niet de consument om de tuin leiden. Iets wat men nog weleens denkt, want ‘het is toch marketing hè’. Tegenwoordig is er best veel discussie over verpakkingen, met name in de food wereld. Consumenten worden steeds kritischer op wat ze eten en willen daarom meer weten over de ingrediënten. Het liefst is alles zo puur en natuurlijk mogelijk met zo min mogelijk toevoegingen. Helemaal onder foodlovers, want als er één groep kritisch is, zijn zij wij het wel! Vaak zitten er toch heel veel toegevoegde ingrediënten in een product, die op de verpakking vermeld moeten worden maar wat het liefst in kleine lettertjes achterop gebeurt. Wat ik daarom zo leuk vind aan de verpakking van de nieuwe Arla Naturals is dat ze alle ingrediënten in een grote optelsom vóór op het pak laten zien. Weet je meteen waar je aan toe bent. Het toont ook lef. Direct eerlijk zijn over de inhoud kan ook afschrikken. Maar in het geval van de nieuwe fruit- en drinkyoghurts is er niks om je zorgen over te maken. Arla is trots op hun nieuwe producten die -zoals ze zelf zeggen- “100% natuurlijk en 0% rommel” zijn en dat laten ze graag zien.

Alles natuurlijk en zonder rommel is iets dat ook steeds tijdens MasterChef naar voren kwam. We kookten er met pure en verse ingrediënten waar we zelf smaak aan toevoegden met kruiden en andere lekkere smaakmakers. Geen pakjes en zakjes natuurlijk en dat is ook de manier van koken die ik thuis het liefste toepas. Ook voor simpele gerechten. Natuurlijk ga ik soms ook voor gemak. In mijn drukke leven heb ik echt geen tijd om continu álles zelf te maken. Helemaal niet als ik ’s ochtends vroeg weinig tijd heb maar toch even goed wil ontbijten. Als ik dan voor gemak ga, wil ik producten waar zo min mogelijk aan toegevoegd is. Ik ontbijt graag met yoghurt met pure muesli of overnight oats. Hier voeg ik dan vers of bevroren fruit aan toe, want alleen zuivel met granen vind ik niet zo lekker. Vaak moet ik alleen ’s ochtends alsnog heel erg haasten (ja, een echt avondmens..) en heb ik geen tijd meer om fruit te schillen of te laten ontdooien dus dan wordt het toch weer die appel of droge cracker on-the-go. Niet goed en ik neem mezelf altijd voor om meer tijd te nemen maar ik ben een notoire snoozer… Arla Naturals lijkt me wat dat betreft super: natuurlijke yoghurt mét fruit voor een lekker lichtzoetig smaakje. Met de drinkyoghurt weet ik trouwens ook wel raad voor een lekker ontbijtje! Zal er binnenkort een receptje van online plaatsen. :)

Op dinsdag 3 mei mocht ik de productlancering bijwonen samen met andere foodbloggers. Vanaf 9 mei ligt de fruityoghurt in de winkels en vanaf 30 mei de drinkyoghurts, maar ik kan je nu al verklappen welke smaken het zullen zijn: twee drinkyoghurts; Rood Fruit en Bosfruit en drie yoghurts: Rood Fruit, Mango en Bosfruit.

Arla Naturals packshots

Ben heeeeeel benieuwd!
X Cato

Dit artikel is in samenwerking met Arla. Lees hier mijn disclaimer.

Foto’s: eigendom van Arla

2 Comments

  • Liesbeth Oerlemans says:

    Uh denk je dat er geen e-nummer in zit? Steviolglycosiden is E960! Maakt niet uit, maar dit blog is niet zo transparant ;)

    • Cato says:

      Hi Liesbeth, dank voor je reactie. De zin over E-nummers ging niet over Arla Naturals, maar over verpakkingen van producten in het algemeen. Ik begrijp door je reactie echter dat het voor verwarring kan zorgen dus dank voor de opheldering. Ik heb de zin even aangepast om verwarring te voorkomen. :) Groetjes Dorée

Comments are closed.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts!

Like me & I’ll love you!

Twiedeldie twiedeldom

CATO CHEFT 'T