About me

I ♡ COOKING I ♡ SINGING I ♡ WRITING
I ♡ CREATING I ♡ EXPLORING

♫ Ik ben met Catootje naar de Noordermarkt gegaan, ze kon maken wat ze wou, ze kon maken wat ze wou, ze kon maken wat ze wou, ze kon maken wat ze wou… ♫

OVER MIJ | Dorée

Zo. Weet je meteen dat ik eigenlijk geen Cato heet, maar Dorée. Dat werd door vrienden Dootje Catootje en uiteindelijk kortweg Cato. imageThat’s the story, as simple as that. Oh ja en dat van de Noordermarkt komt omdat ik op het leukste plekje in de Jordaan woon. :)

Hier op mijn creatieve uitlaatklep geef ik je een kijkje in mijn keuken, hart en hoofd. Een hart en hoofd zo levendig dat overloopt van liefde voor en gedachten aan eten en waar altijd muziek in wordt afgespeeld. In 2014 ben ik begonnen met het delen van foto’s van mijn eten op Facebook en al vrij snel volgden ook recepten. En er was ook altijd iets met muziek. De reacties waren zo leuk dat ik vrij snel daarna deze website ben begonnen. Al ben ik van jongs af aan al met eten bezig. Het is me -lekker spreekwoordelijk- met de paplepel ingegoten. Bij mijn oma stonden altijd pannetjes vol heerlijk geurende Indische gerechten op het fornuis en ook mijn moeder is een kei in de keuken. Als klein meisje stond ik daar maar wat graag bij en door de jaren heen heb ik heel veel geleerd en een eigen kookstijl ontwikkeld.

Dat ik er nooit eerder iets mee ben gaan doen, is achteraf eigenlijk best gek. Geldt ook voor muziek trouwens. De beroepskeuzetesten die chefkok of zangeres als uitkomst hadden, heb ik destijds compleet genegeerd en een heel kort uitstapje naar het conservatorium is ook bij niet meer dan dat gebleven. Ik ben marketing gaan studeren en voor grote merken gaan werken; via Palmolive douchegel naar frisdranken Orangina en Schweppes, want dat ik in food & beverages wilde zitten wist ik heel duidelijk. Fascinerend vond ik het om in een wereld terecht te zijn gekomen waar ik merkstrategieën bedacht, te gekke reclamecampagnes maakte en nieuwe producten ontwikkelde. Maar toch bleef er altijd iets kriebelen om meer met mijn creativiteit en ondernemendheid te doen en uiteindelijk heb ik mijn baan vaarwel gezegd en is de food journey pas echt begonnen. Dat was in het begin best even spannend, maar het heeft me zo ontzettend veel gebracht; oneindig veel lekker eten en drinken, nieuwe vriendschappen, nieuwe opdrachten, stages bij sterrenrestaurants, MasterChef.. Het was de beste beslissing ooit en de journey is nog lang niet ten einde.

I ♡ CREATING I ♡EXPLORING

Ik ben gek op het bedenken en creëren van nieuwe dingen; als het geen recepten of smaakcombinaties zijn, ben ik wel liedjes nét even anders aan het zingen, aan het fotograferen of kettinkjes aan het maken. Ook ben ik van kleins af aan avontuurlijk. Met mijn nieuwsgierige karakter zie ik het leven als één grote ontdekkingstocht, die ik het liefst beleef met al mijn zintuigen tegelijk. Zien, horen, voelen en natuurlijk ruiken en proeven. Dit uit zich ook in een enorme wanderlust. Ik voel me zo’n bofkont dat ik al op zoveel mooie plekken in de wereld ben geweest. Ik wil dan alles beleven wat het land te bieden heeft: de mensen, cultuur, natuur en alle typische smaken en gerechten. Ja, ook sprinkhaan in Thailand, krokodil in Cambodja en kippenklauwen in Guatemala. But let’s not forget de lekkerste Pad Thai, kraakverse langoustines en goddelijke ceviche. Mijn smaak is hierdoor heel uitgebreid en ik vind het leuk om invloeden uit verschillende keukens te gebruiken in mijn kookstijl.

I ♡ COOKING I ♡ SINGING I ♡ WRITING

Koken voelt voor mij als musiceren met smaken: het bord is de melodie, de ingrediënten de songtekst en jij de artiest. Inspiratie vind ik in alles om me heen en ik vind het te gek om vanuit het niets met pure ingrediënten een gerecht te maken. Wat ik het mooist aan eten vind, is dat het mensen met elkaar verbindt. Het maakt bij iedereen emotie los en geeft onderwerp tot gesprek. Ik ben dan ook het gelukkigst met al mijn dierbaren om mij heen aan een grote tafel vol met lekker eten dat ik voor ze gekookt heb. Muziek maakt het compleet. Net als eten is muziek ook emotie en verbindt het mensen. Omdat ik iedereen graag inspireer met eten en muziek, schrijf ik er hier met heel veel liefde over.

‘Cause food is tattooed on my heart. ♥  And music on my soul. ♪

X Cato