Aardbeien-meloensapje met dragon

♫ My strawberry, my strawberry wish. I want to ask for another. Yeah I want to ask for another.. Groove is in the heart! ♫

In navolging op de #Chaitellmechai smoothie van gisteren, mijn eerste sapje voor de #AHLente actie, is het vandaag tijd voor deze: de Red Dragon slash Red Dragon Delight slash Red Dragon Deee-Lite. Naar de gelijknamige naam van de band met bovenstaand kick-ass nummer. Laat die zomer maar komen!!

Je hebt hem misschien al voorbij zien komen op mijn Instagram met enkel de ingrediënten maar ik deel natuurlijk ook het hele recept op mijn blog. En speciaal nu, want morgen (ja mórgen al!!) gaat Albert Heijn de winnaar(s) bekend maken. Zo spannend! Ik hoop natuurlijk dat ik win, maar ik heb superveel toffe sapjes voorbij zien komen die ik het natuurlijk ook gun!

Trouwens, ook al heb ik hem voor de AHLente actie Red Dragon genoemd, eigenlijk moest het Red Dragon Delight zijn. Alleen dat was te propperig op de foto. Of beter nog, Red Dragon Deee-Lite, want behalve dat dit sapje echt delightfully good is, zat het heerlijke Groove is in the Heart van Deee-Lite meteen in mijn hoofd. Nineties chill house ten top. Zoals altijd zat ik ook weer eet-gerelateerde tekst er op mee te zingen, want zeg nou zelf.. de tekst hierboven met strawberry klopt toch helemaal met dit drankje. Sowieso is het mij een raadsel wat ze bedoelen met ‘my supper dish, my succatash wish, I couldn’t ask for another’ zoals ze origineel zingen. Ik bedoel, I definitely want to ask for another!

Deze #RedDragon is namelijk een waanzinnig lekker, friszoet, sappig, fruitig en kruidig sapje perfect voor deze tijd van het jaar. En het anijssmaakje van de dragon er in is zo’n te gekke combinatie met de aardbeien! Ik maakte deze combi al een tijdje geleden voor mijn Strawberry Meringue Pie en ben er sindsdien echt aan verknocht. Toen ik dus van de AH actie hoorde, wist ik direct dat ik een sapje met dragon en aardbeien wilde maken. Ook omdat ik dit nog niet eerder ben tegengekomen bij verse sapjes en het dan een uitdaging voor me wordt om echt iets origineels te maken. En natuurlijk gaat mijn marketeersbrein dan ook meteen aan en dacht ik na over wat consumenten zouden willen kopen. Dus ja, ik beken, behalve dat ik sowieso al wel behoorlijk op de hoogte ben van het verse sappenaanbod overal omdat ik ze gewoon vaak koop, heb ik ook even een klein marktonderzoekje gedaan voordat ik aan het maken van dit sapje en de #Chaitellmechai smoothie begon. Je ziet superhealthy boerenkool, komkommer bleekselderij en andijvie juices. Je ziet fruitsapjes met basilicum, munt of peterselie. En je ziet smoothies met biet, wortel en pastinaak. Maar nog niks met dragon. En behalve dat dit echt een van mijn favoriete kruiden is in zo ongeveer ieder soort gerecht, is het dus echt mega lekker met fruit. En voorál met aardbei. Echt HEUL lekker.

Nu ben je vast heel benieuwd he? Goed nieuws, hier is ie! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Aardbeien-meloensapje met dragon

Ingrediënten

– 125 gr aardbeien, in tweeën
– 1/4 galia meloen, geschild en in stukjes
– 5 gr dragon, alleen de blaadjes
– scheutje biologisch appelsap
– optioneel: verse zwarte peper

Bereiding

Of nou ja, van bereiding is hier niet echt sprake. Je doet namelijk alles tegelijk in de blender, zet hem aan, wacht even, checkt of het een mooi sapje is, doet er eventueel nog wat meer appelsap bij om het iets dunner te maken (of een aardbei of stukje meloen als ie dikker moet), proeft, werpt er wellicht nog een laatste blaadje dragon bij, maalt er wat verse zwarte peper over (vind ik heel lekker met aardbeien!), zet de blender nog voor een laatste rondje aan en klaaaaaaar! ;)

Oh grapje. Nog één ding. Serveer hem vooral in zo’n mooi glas net als ik. Paar hele aardbeien in het glas, stukjes meloen if you like en een aardbeiwaaier vergezeld met een takje dragon bovenop. Ik bedoel, het is niet voor niets een Red Dragon Deee-Lite. Die moet je een beetje woest presenteren.

Enjoy!
X Cato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *